Вести

Српска напредна странка побеђује на свим нивоима

„Ако гласате за мале партије, добићете њихову постизборну коалицију са Демократском странком која нам је већ донела 27 одсто незапослености, 20 одсто сиромашних,  400.000 изгубљених радних места,  хрпу дугова.  Само јака Српска напредна странка може да донесе промене Србији, јер има конкретна решења за излазак земље из кризе и стручне људе да их спроведу. Одговор наших политичких противника нису решења, планови и идеје за бољитак свих грађана, већ прљава, црна кампања против Српске напредне странке, лични напади, лажи и искривљавања истине. Наш програм је другачији, наш програм су конкретни пројекти, планови за привлачење инвестиција и отварање нових радних места, борба против корупције, гломазне бирократије и политичких привилегија. Грађани су ту разлику између нас и режима препознали и зато је победа Српске напредне странке 6. маја потпуно извесна“, нагласио је Вучић.


Транскрипт конференције за новинаре, 24.04.2012
Александар Вучић: Даме и господо новинари, израчунали смо, прешли смо тачно 1747   насељених места  у Србији, то говорим о руководству Српске напредне странке, понудили смо план и програм напретка Србије нашим грађанима, за разлику од ДС која све време води прљаву кампању, пошто немају чиме да се похвале у претходном периоду , пошто немају шта да понуде грађанима у будућности. Ми смо били ти који смо нудили решења и ја ћу вам још једном поновити - од Закона о јавним набавкама којим бисмо уштедели око 600 милиона евра, отварања Канцеларије за брзе одговоре, затим борба против привилеговане политичке класе, смањење броја народних посланика, укидање државних секретара,смањење броја агенција, бироа, завода, савета на мање од 50 са броја 137 отприлике.
То су ствари које бисмо морали да урадимо да бисмо покренули и пољопривреду и индустријску производњу, да бисмо покренули запошљавање људи, а у Београду од великих пројеката, од пројекта Београд на води и наравно отварање канцеларије за брзе одговоре како бисмо инвеститорима поправили амбијент и уверен сам да су људи осетили ту енергију и да људи у Србији желе промене и да ће за те промене и гласати. Ми очекујемо апсолутно победу на свим нивоима без обзира што је до сада већ  више  од 3,5 милиона уложено на негативну кампању против Томислава Николића и СНС. Како бих рекао, боље би било да су направили куће од камена за наше пострадале у Краљеву, него што су трошили паре на мржњу против српских напредњака и Томислава Николића, али оно што је наш посао то је да  их победимо и ми ћемо да их победимо.
Мислим да је веома  важно да позовем све грађане Србије да не бацају и не расипају гласове,  јер сваки глас и за СПС и за Двери је искључиво глас за ДС, јер на један или други начин завршиће у кутији ДС. Зато молим све људе који хоће промене у Србији да гласају за Томислава Николића  који ће једини у Србији донете и промене, а то је листа "Покренимо Србију".
Изволите ако имате нека питања?

Новинар: Шта кажете на истраживање агенције Фактор Плус?
Александар Вучић: Ја имам само једно истраживање, то је оно што добијам у разговору са грађанима Србије и то истраживање показује јасно да ми побеђујемо и довољно је само да видите њихову кампању, довољно је да видите страх и нервозу режима, довољно је да видите шта раде њихови медији и више вам ништа од истраживања није потребно. Ја мислим да је то велика ствар, велика победа пред Србијом и они то ничим не могу да спрече, а ја их молим да не размишљају о томе и да не покушавају на било који начин, насиљем, изборним преварама  да спрече вољу грађана Србије.
И још једна информација за вас, у четвртак овде на овом месту са почетком у 17 часова  биће одржан велики народни митинг СНС, биће можда људи као  на митингу Тадића.  

Новинар: Још увек се баве медији доласком Ђулијанија у Београд?
Александар Вучић: Ђулијани је велика звезда, Ђулијани је велико име, његов надимак је градоначелник света. Ја разумем и страх и тугу и мучнину код  мојих противника,  јер је тај човек дошао да подржи мене. Хвала му на томе што сам научио од њега, хвала му на томе што сам имао шта да чујем, он је ту енергију пренео на нас, научио нас да је нестрпљивост најважнија добра особина. То ћемо радити и у будућности, а што се тиче Агенције за борбу против криминала и корупције, колико данас ће да добију интересантан одговор од мене, то је иначе продужена рука ДС, то вам је очај  кад је последњи стадијум и не знате више шта ћете па хајде да малтретирамо још неког из опозиције, али свему томе је близу крај и остало је само 12 дана до победе. Тако да имамо онај дигиталан сат који откуцава дане до победе.

Новинар: Који ће бити одговор?
Александар Вучић: Биће веома интересантан, састављам га још, биће веома дескриптиван, биће занимљиво да га читате.

Новинар: Када ће те га предати?
Александар Вучић: Вечерас или ујутру. Биће изванредно дескриптиван, биће вам занимљиво да читате о свим слугама Бориса Тадића и Драгана Ђиласа, све ћу то да испишем и доставим Агенцији за борбу против корупције, а они ће ту да буду при врху. Имате ли још неко питање?
Хвала вам најлепше!