Вести

Стефановић: Хоћемо да Војска Србије буде потпуни гарант стабилности

Министар одбране, Небојша Стефановић, изјавио је да Влада Србије жели да све што је у саставу Војске Србије буде модерно, потпуно адекватно према плановима Генералштаба, да може да одговори на сваку потенцијалну претњу и да Војска Србије заиста буде потпуни гарант стабилности.

Стефановић је рекао да председник Александар Вучић изузетно добро разуме потребу да се војска модернизује и да Војска Србије има подршку и свог председника, али и Владе Србије и истакао да порука коју је председник послао јуче из Ниша да ће плате у војсци бити повећане јесте једна изузетно позитивна порука која јако пуно значи.

Стефановић је рекао да је војска систем којем је стално потребно више модернизације, да ће се још више улагати и додао да су две нове ствари уведене увојску - поменути руски тенк и оклопно возило за извиђачке потребе БРДМ 2МС.

Према његовим речима, нови тенкови Т-72 значајно су модернизовани и сада њихов оклоп омогућава много бољу заштиту посаде и тенка.

Како је рекао, Војска Србије мора да буде чврста и да ће се у том правцу и наставити.

Модернизација ваздухопловства је такође у току, рекао је Стефановић.

"Ми се трудимо да оно што је перспективно и што можемо да користимо у будућности модернизујемо и набавком нових система тамо где је могуће", рекао је министар.        

 

Нападају Вучића, мисле да им је он препрека 

Стефановић је осудио покушаје дела опозиције да се криминализује породица председника Александра Вучића и претње упућене његовој деци, јер сматрају да им је он једина препрека за долазак на власт.

"Они су замислили да се врате на власт и да имају хиљаде и хиљаде квадрата. Били су на власти и имали су прилике да се тада обогате, да постану енормно богати. Сада не могу да се врате јер их народ неће, па онда сматрају да је једина препрека њиховом доласку на власт Александар Вучић, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, један део опозиције већ дуже време то пласира у намери да створе атмосферу у којој су председник Вучић и његова породица криминализовани и покушавају да их представе као власнике имовине да би се онда испоставило да су у ствари власници имовине Драган Ђилас и њихове породице.

Стефановић је рекао, тај део опозиције тражи начин да зауставе Вучићеве победе, које су воља народа, спрече га да се кандидује како би их неко прогласио за власт, или прете председнику да би га на тај начин поразили.

"Онда долазимо до тога да када се покаже да је то лаж, онда иду на следећу лаж, а онда с друге стране ви донесете доказе, папире, документе које је потписао Гојко Ђилас, брат Драгана Ђиласа, који је био градоначелник Београда, човек који је ведрио и облачио", рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк