Вести

Стефановић: И неки из СНС руше Вучића

Потпредседник СНС Небојша Стефановић тврди да део власти ради против премијера: Појединце из Владе и странке води невидљива рука. Неки у Влади горке плодове остављају премијеру

Вучићу сам често указивао да у Влади, али и у унутар СНС постоје појединци који су наклоњени нашим противницима и којима се не свиђа велики посао који је започео, јер их спутава у остваривању ситних личних интереса. По премијера је опасно што све њих одскора на неки начин повезује једна невидљива рука, а искрено се надам да ће он смоћи снаге да настави започету мисију и нашу државу и друштво изведе на прави пут.

То за "Новости" поручује Небојша Стефановић, потпредседник напредњака и министар унутрашњих послова, поводом нових политичких потреса "иза завесе" који прете да уздрмају власт.

Он не жели да спекулише о наводима појединаца да се у Србији спрема државни удар док је председник Владе у Кини, али тврди да је очигледно да Вучић смета многима.

- Смета некима у Влади који громогласно ћуте када се, рецимо, премијер и његова породица најбруталније блате у медијима. Такви са Вучићем деле само слатке плодове и резултате, којих има - тако тврде и ЕУ, ММФ и Светска банка... Горке остављају њему. Свој став о њима сам изнео још давно. Смета и појединцима из СНС који су долазак на власт схватили искључиво као јагму за новцем и добро плаћеним положајима. Нестрпљиви у наплаћивању изборне победе, јадикују и пишу му отворена писма.

Стефановић не искључује да су у, како каже, "фронт" против Вучића, уз опозицију, "такозване независне интелектуалце и новинаре" индиректно укључене и поједине велике силе, којима није по вољи стратешко опредељење Београда да сарађује и са Истоком и са Западом.

- Нажалост, појединци из Владе као да траже заштиту тих закулисних играча, иако добро знају да Вучић никада није нити ће радити на миг амбасадора. Као пријатељ и његов близак страначки саборац, замолио бих га да о овоме добро размисли када почетком године СНС буде бирао ново руководство - закључује Стефановић.