Вести

Стефановић: Курти не успева да прикрије своје зле намере

"Колико год да се трудио да прикрије своје зле намере, и својом данашњом изјавом Аљбин Курти само је потврдио да је председник Србије Александар Вучић с правом забринут због информација да се припремају ликвидације Срба на северу Косова и Метохије.

Сувишно је и коментарисати Куртијеве хвалоспеве које износи о самом себи, док се дичи да је, како каже, “човек наде, напретка, мира и економског развоја”. Сам каже да  о њима у Приштини најбоље говоре њихове такозване институције, а и оне говоре да чак 400.000 људи на Косову и Метохији живи са једним евром дневно и да економска ситуација никад није била лошија. Не успева Курти више да обмане чак ни Албанце на Косову и Метохији, а све мање и међународну заједницу, чија порука коначно постаје све јаснија - Заједница српских општина мора да се формира. Наравно, у складу са Бриселским споразумом, онако како су две стране потписале 2013. године уз гаранције Европске уније.   

Зато је Курти данас спреман на све, очигледно упоран у покушају да изазове нестабилности и сукобе, због чега су све информације које стижу о планираном насиљу и ликвидацијама Срба на северу изузетно забрињавајуће. Јасно је да Курти данас ни у краткој изјави медијима, не може да прикрије своје истинске намере према Србима који живе на Косову и Метохији, и те људе, који живе на својим вековним огњиштима и боре се за свој опстанак у нашој јужној покрајини, назива криминалним бандама.

Тешка изазовна времена која су пред нама захтевају сву снагу Србије на челу са председником Вучићем, да би се сачували мир и стабилност, али и да би се послала јасна порука да таква Србија неће дозволити нови погром свог народа", изјавио је потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг