Вести

Стефановић: Након "Ђиласове скупштине", Србија добија "Ђиласову колону"

Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да је очигледно да ће Србија, након "скупштине Драгана Ђиласа" сада добити и Ђиласову колону и пита да ли Ђилас толико агресивно жели да се врати на власт да би целу ту колону запослио у своју фирму и наставио да од грађана Србије узима све што су неки други, претходних осам година, коначно успели да спасу и реформишу.

Стефановић наводи да је тешко разумети да ли Ђилас, када најављује своју колону, мисли на колону у којој је Млађан Ђорђевић са све рашчињеним монахом Антонијем...

"Да ли су за економију онакву какву је видео Драган Ђилас, у времену док је био министар, директор Народне канцеларије и градоначелник Београда? У тој његовој економији, град Београд остао је са буџетским дефицитом од више од 20 одсто, те у њој није било места да се изграде водовод и канализација ни у једној општини у Београду, тек нешто мало за шминку", навео је Стефановић.

Додаје да је у буџету остало тек да се секу платани и уграде подземни контејнери, по буразерској економији, како је то Ђилас радио са својим директором Стаменковићем.

Од контејнера је остало колико и од платана, наводи Стефановић и додаје да је Стаменковић данас у Америци и то зато што бежи од руке правде у Србији.

Стефановић пита да ли Ђилас толико агресивно жели да се врати на власт, да би целу колону упослио у своју фирму, па поново својој фирми доделио најуносније послове и наставио да од државе узима милионе.

"Да би та колона наставила да од грађана Србије узима све што су неки други, претходних осам година, коначно успели да спасу, поправе, реформишу и ураде потпуно другачије него што је радио Ђилас за време своје власти", додаје Стефановић.

Како наводи Стефановић, у тренутку када Драган Ђилас каже да Србија треба да захтева да буде укључена у заједничку набавку вакцина коју Европска унија преговара, Бошко Обрадовић истовремено поручује да Србија ни под разно не сме да узме ни кинеску, ни европску, нити било коју другу вакцину и не сме уопште да вакцинише своје становништво.

"Нисам сигуран ни да ли су против вакцина за ММР или само ових против короне или се противе и једној и другој. Да ли на крају подржавају да се сарађује са Кином и Русијом или Европском унијом или не подржавају сарадњу ни са једнима ни са другима", упитао је Стефановић.

Такође, Стефановић пита и да ли су лекари које упорно Ђилас помиње, исти они лекари, који су у његово време имали плате мање, него што их данас имају медицинске сестре и додаје да за Ђиласово време није изграђен ниједан озбиљан здравствени објекат, као ни медицински апарат, попут икс-ножа.

Стефановић оцењује и да данашње "публиковање напада, измишљотина и вређања, којима је изложен Александар Вучић и други на власти" нису могли да се замисле за време Драгана Ђиласа, када је он био "бог и батина", а медији нису смели да пренесу ниједну критику.

"Заблистали су са уништавањем фабрика, гашењем радних места и бекством младих и најперспективнијих људи из наше земље. Бекством од зла које је и тада предводио Драган Ђилас заједно са својом колоном. Није била превише дугачка, али се увек издвајала по саставу људи, који су се сврстали у врх оних који су Србији и њеним грађанима нанели огромну штету. И једна таква колона би сада да се поново врати на власт", наводи Стефановић.

Стефановић је рекао и да је за време Ђиласа такозвано Косово прогласило независност, а да власт није ни прстом мрднула, осим што је поднет захтев Међународном суду правде, чије последице се и сада осећају.

"А данас свим силама нападају Вучића који је крив зато што је њихове неуспехе и поразе променио и вратио Србији могућност да преговара, могућност да се поново пита и да поново може да заштити интересе српског народа на Косову и Метохији", додаје Стефановић.

Стефановић је рекао и да Вучић гради мостове и путеве са Републиком Српском и у РС, а да су они били у добрим односима, али само на речима.

"Срећом, људи у Србији имају своју главу, верују својим очима и ушима, и јасно знају шта нуди Ђиласова колона. Ако су којим случајем и заборавили, подсетио их је недавно. Сви смо јасно видели како то цела његова колона намерава да дође на власт - бацањем каменица и ломљењем ногу полицајцима, пребијањем новинара, ломљењем имовине наше земље, претњама и вређањем судија, тужилаца и тешко свима који не мисле као они. Свим средствима, сем јединим легалним - вољом народа Србије", навео је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг