Вести

Стефановић: Нико у Новом Саду из редова опозиције није ухапшен

Поред свих лажи које су пласирали Драган Ђилас и његови сателити, нико у Новом Саду из редова опозиције није ухапшен, нити је полиција предузимала било какве противправне радње.

То што Драган Ђилас и Бора Новаковић мисле да је њихова пљачка Новосађана једини дозвољени бизнис, не значи да тако мисли већина грађана Србије и не значи да ће то икада бити дозвољено било коме поново.

И Бора Новаковић и Драган Ђилас, али и сви други грађани Србије морају да са собом носе своју личну карту и да је покажу када то затраже припадници полиције. Владавина права подразумева да право важи једнако за све, па ће тако важити и за тајкуне и припаднике бивше власти, једнако као и за сваког другог грађанина, без обзира на његову политичку, етничку или ма коју другу припадност.

Како је владавина права изгледала у време Драгана Ђиласа и како је полиција поступала према грађанима, зна породица покојног Ранка Панића кога су убили зато што је имао другачије мишљење, али и породице многих припадника полиције којима су се и Ђилас и њему слични из тог режима обраћали са: "Знаш ли ти ко сам ја?" и "Изгубићеш посао, ако не радиш онако како ти ја кажем!".

У тим претњама Ђилас је остао доследан и данас. С тим што су, поред полицајаца и грађана, данас мете и судије и тужиоци који не суде и не воде поступке онако како каже Ђилас.

Такође, иако је председник Александар Вучић много пута показао изузетну уздржаност и државнички наступ када је говорио о нама суседним државама, кампања која се против њега води и у Црној Гори и у Србији превазишла је сваку меру.

Вучић је, према њиховом мишљењу, истовремено крив и за рушење и за спасавање Мила Ђукановића и за постављање још увек неизабране владе, као и за спречавање њеног избора, за успехе и пропаст преговора, за интерне сукобе и свађе унутар политичке коалиције у другој држави, за то како су се лидери тих коалиција обукли, шта су помислили, па и онда када изговарају најгоре измишљотине о њему.

Иако се није мешао у унутрашње ствари друге земље, која се јесте грубо мешала у унутрашње ствари Србије признавањем такозване независности Косова, представници бивше власти у Србији, али и власти и опозиције у Црној Гори као кривца за све своје проблеме или недовољну способност виде једино Вучића, а не себе.

Срећом, уверен сам да и грађани Србије и Црне Горе јасно виде ко су они под чијом су влашћу живели тешко, под чијом су влашћу пљачкани, а ко се бори за њихов бољи живот, веће плате и будућност.

У политичку ситуацију у Црној Гори се не меша, а у Србији је јасно да грађани апсолутно подржавају и Вучићеву храброст и економски напредак, али и борбу да наша земља остане независна. Очигледно је то ствар коју Вучићу многи не могу да опросте.

 

 

 

Извор: Танјуг