Вести

Стефановић: Поштујте владине мере да би сачували своје животе и живот свих нас

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се владине мере углавном поштују, али да су ноћас ухапшене 154 особе због непоштовања владиних мера у борби против корона вируса, а 66 њих који су током ноћи прошли државну границу смештени су у карантин у Моравићу.

Стефановић је апеловао на грађане да поштују владине мере да би сачували своје животе и живот свих нас.

Они који не буду поштовали владине мере, поручио је Стефановић, имаће "озбиљан и оштар" одговор државе.

"То су углавном људи који су напуштали своје куће, налазили се мимо места боравка. Нема потребе. Ако сви буду дисциплиновани имаћемо другачију ситуацију и пружићемо лекарима шансу да се боре за наш живот", рекао је Стефановић.

До затварања границе, јутрос у 8 сати, 66 људи је смештено у карантин у Моровићу, а у питању су људи који су у земљу ушли из кризних земаља. 

Подсетивши да је од 14. марта до данас у земљу ушло око 76.000 наших држављана из иностранства, Стефановић је рекао да је то велики притисак на полицију.

Сви запослени у МУП, рекао је Стефановић, ангажовани су на провери људи који су допутовали из иностранства да поштују мере самоизолације.

"Свакодневно контролишемо апсолутно све и на различите начине, телефоном, пешачким патролама, зовемо их на интерфон… Покушавамо да дођемо до њих у најразличитије време", рекао је Стефановић.

Стефановић је подсетио да је јутрос у 8 сати ступила на снагу мера затварања граница, која је, како је рекао, оштра, али је била неопходна.

Стефановић је рекао да држава неће дозволити да било ко од наших грађана буде заробљен у некој страној земљи, али ће по доласку они бити под посебним мерама.

Јер, поручио је Стефановић, мере важе за све.

 

 

Извор: Танјуг/РТС