Вести

Стефановић: Србија мора да искористи прилику у Вашингтону

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да је Србија још једном била пред тешким изазовима, борећи се за своје виталне националне интересе, али да је захваљујући председнику Александру Вучићу и његовим напорима успела да се избори.

"Позиција Србије након ових разговора биће још снажнија, а председник Вучић повукао је потез којим гарантује будућност Србији и њеним грађанима", навео је Стефановић.

Према његовим речима, по много чему, ово је важан историјски тренутак који помаже да Србија побољша положај Срба који живе на Косову и Метохији, али и ојача своје економске потенцијале, и учини да сви грађани земље живе боље.

Србија овакву прилику мора да искористи и у томе је, како додаје, нарочита заслуга председника Вучића који је предузимајући лидерску улогу, уз јасне аргументе и одговорном политиком према својој земљи, отворио врата једном новом циклусу у којем ће Србија несумњиво напредовати.

Такав резултат Србија у прошлости никада није имала, јер су је предводили људи без визије и без одговорности за своју земљу и грађане, рекао је Стефановић и додаје да грађани Србије треба да буду спокојни, јер их и на разговорима у Вашингтону, уз огромне притиске, заступа државник који ни за корак неће одступити од заштите Србије.

Стефановић је оценио да ће, уколико буде постигнут споразум под покровитељством САД, то бити велики корак, пре свега за економску перспективу Србије.

Како оцењује, њиме се отварају велика врата за долазак страних инвестиција, а тиме и отварање нових радних места, подизање стандарда наших грађана и укупно јачање наше економије.

Стефановић је рекао да свако ко данас покуша да оспори резултате у дијалогу о КиМ које је председник Вучић постигао одолевајући великим притисцима, не мисли добро својој земљи, нити је то икада мислио.

"Ово је тренутак када треба да има неподељену подршку нашег народа, а уверен сам да му највећи део нашег народа такву подршку и пружа и да ће то чинити и у будућности", рекао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг