Вести

Стефановић: Запањен сам ћутањем јавног сервиса, НВО и новинарских удружења

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да је згрожен вређањем премијера Александра Вучића у директном преносу РТС са утакмице Србија - Албанија, а посебно ћутањем и недостатком реакције људи из јавног сервиса, невладиних организација и новинарских удружења.
 
Стефановић је у изјави Танјугу рекао да је потпуно згрожен "бруталним вређањем и нападом на премијера Србије" у директном преносу јавног сервиса.
 
"Још више сам запањен ћутањем и недостатком реакције људи из јавног сервиса, невладиних организација и новинарских удружења које су умеле да буду веома гласне у досадашњим случајевима", рекао је Стефановић.
 
Он је истакао да нико од њих није нашао за шодно да се макар извини због инцидента и вређања премијера Србије и "срамног чина који се догодио у директном преносу на јавном сервису".
"Не памтим да се икада у историји РТС-а догодио овакав скандал, да један бахати примитивац у директном преносу, и то у два наврата, најбруталније вређа председника Владе", навео је Стефановић.
 
Потпредседник напредњака запитао се како то да је председник Владе Србије увек мета оваквих напада, како је могуће да нико на то не реагује и докле ће ти напади трајати.
"Искрено, као човек, надам се да ће се реакција, која је закаснела, ипак појавити и питам се да ли су разлог реформе које се спроводе у Србији, да ли је разлог што некоме у овој земљи не одговара јака држава, јака влада и људи који покушавају да учине нешто за своје грађане", рекао је Стефановић.
 
 
Извор: Танјуг / Фото: Танјуг