Вести

Табаковић: Без феудалне поделе јавних предузећа

Она је то рекла коментаришући написе појединих медија да ће СНС и СПС разговарати о кадровским решењима у неким јавним институцијама.

Како је рекла, она "просто не разуме ту врсту спекулација".
"Разумем да новине треба да подижу свој тираж, али не би било лоше да објаве и делове Закона о министарствима који нису претрпели велике измене и да погледају обавезу министарстава за рад јавних предузећа која су у оквиру њихове надлежности", казала је Табаковић.

Она је додала да зна да није лако променити навике и прихватити владу која жели да ради као тим и да није лако поверовати да једна "разнородна политичка групације жели да доведе најбоље људе на чело јавних предузећа, јер не жели да држи под сопственом заштитом, иза сиве завесе, рад било ког министарства или јавног предузећа".
"Уверавам грађане да ће имати прилику да виде да професионализацију јавних предузећа имамо намеру да спроведемео пре свега на начин да јавна предузећа морају да достављају финасијски план и да резултатима приказаним у завршном рачуну реализације тих планова одговарају јавности, скупштини, влади, оснивачима", поручила је Табаковић.

Потпредседник СНС-а, Јоргованка Табаковић, такође је изјавила да је Омбудсман Саша Јанковић обављао функцију заштитиника грађана на задовољавајући начин и да се није није постављало питање да то ради неко други.

„Уопште се не поставља питање да ли постоји други кандидат, већ је само питање његовог поновног избора, односно да се и тај посао обави“, рекла је Табаковићева.Седница Скупштине Србије на којој ће се разговарати о избору омбудсмана биће одржана у четвртак, 2. августа, а Јанковића су за други мандат на функцији заштитника грађана предложиле ЛДП, ДС и СПС.