Вести

У суботу митинг СНС у Зрењанину

Ко има среће да ради у Србији, а још има и срећу да зарађује неку плату од тога рада, он има најнижу плату у окружењу. Ми смо европски прваци по висини инфлације, а на неславном другом месту смо у свету по одливу мозгова. Значи школујемо децу и улажемо у њих да би они сутра по оном слогану “палили напоље“ и отишли из Србије. Међутим, оно што је најгоре у читавој ствари је да се не види да ће бити боље. Не види се оно светло на крају тунела и то јесте наш проблем. Србија је била током своје историје у много тешким тренуцима, међутим никада није било оваквог песимизма, никад није било мањка оптимизма и никад није било да нема осмеха на лицима наших људи, чак и за време бомбардовања имали смо енергију и знали смо да долазе и боља времена. На све ово СНС указује већ дужи временски период.

Наиме, на нашим конференцијама за медије могли сте чути ове теме о којима сада и причамо, наши представници у Скупштини Србије су више пута излазили са конструктивним предлозима како би могли да побољшамо ово стање и да направимо квалитетнији живот за наше грађане, а и више пута на нашим митинзима ми смо исказали потребу за променама у Србији. Међутим, на све ово власт је остала глува и слепа. Ми не желимо промену власти на силу, ми желимо само у овом тренутку изборе и то изборе не овог тренутка што би евентуално можда угрозило пут Србије, а за тај европски пут је и већина грађана као и већина политичких странака, него желимо и кажемо - хајде људи да добијемо статус кандидата за ЕУ ако је то у октобру месецу, хајде да у новембру месецу буду избори  да одмеримо снаге на тим изборима, да грађани кажу шта мисле о нама и како смо радили. И опет, и на такву нашу понуду наша пружена рука је остала у ваздуху и зато идемо на серију митинга од којих ће финални бити 16. априла у Београду, а до тада, већ сутра је у Зрењанину.

Приметили сте данас у медијима да се појавила вест да је Влада Републике Србије кренула у преговоре са аустријским Телекомом око продаје нашег дела Телекома. Наш став, значи став СНС је веома јасан и није се мењао од почетка. СНС је против продаје овог профитабилног предузећа, јер у овом тренутку и сви економски разлози, па и здрав разум говори и налаже да се од те продаје одустане. Дирекни преговори и ушминкавање тих свих понуда могу да буду само део неке приватне нагодбе или личног интереса и представљају велику штету за нашу економију.

Такође, данас у Београду се одржава и велики протест просветних радника којима су се придружили и синдикати запослених у правосуђу, здравству и државној управи. Они су оправдано незадовољни својим социјалним и економским положајем. Још једном, ова Влада, па и оваква реконструисана показује своју немоћ, показује да нема решења за нагомилане проблеме у свим сегментима нашег друштва и потврђује ону нашу тезу о којој смо говорили више пута да су овој земљи потребни избори и да је потребна много одговорнија власт. Било је више прилика и могућности да се поправи тај социјално - економски положај људи. Другачија прерасподела унутар буџета омогућила би свим тим људима да живе један нормалан живот  какав заслужују у 21. веку. Ми смо на то упозоравали, ми смо у Скупштини Србије и својим амандманима и предлозима покушали да исправимо бројна нерационална трошења и прекомерна трошења, али није било слуха. Зато је решење само једно, решење је да идемо на изборе и да добијемо много бољу и много одговорнију власт.

Хвала вам лепо, ја сам имао толико, изволите ако има неких питања!

Новинар: Пошто је јасно  да Србија највероватније неће добити  статус кандидата, шта даље?
Горан Кнежевић: Па ми се искрено надамо да ћемо добити и ми ћемо са своје стране, као СНС, урадити све да ми ипак добијемо тај статус, јер је то добро пре свега за наше грађане, а ако не урадимо то је још један мотив више да се залажемо што пре за изборе. Онда је очигледно да ова власт нема потенцијала и нема могућности да уради нешто на том бржем европском путу Србије.

Хвала вам најлепше, видимо се сутра на митингу!