Вести

Весић: Будућност региона у заједничком повезивању и сарадњи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је у разговору са директором Транспортне заједнице Матејом Закоњшеком, изјавио да Србија придаје велики значај свим пројектима које ради у партнерству са том међународном организацијом и нагласио да је будућност региона у заједничком животу, повезивању и сарадњи.

Весић је као садржајан и значајан оценио састанак са пријатељима из Транспортне заједнице, међународне организације са седиштем у Београду, чији је посао, како је додао, да чланицама омогући да се боље повежу, интегришу, како би сви заједно боље живели.

Теме разговора биле су пројекти које ће Србија и Транспортна заједница заједнички радити у будућности, а који су "наслоњени" на пројекте које ће Србија и друге земље чланице радити у партнерству са ЕУ, пре свега када је реч о изградњи нових пруга и саобраћајном повезивању градова и земаља.

Додао је да ће Самит који ће се у мају одржати у Црној Гори бити прилика да се размотре нови пројекти.

"Разговарали смо и о пројекту Словеније, Србије, Хрватске, Аустрије и вероватно и Италије, о увођењу интерсити воза који бу повезао Београд, Загреб и Љубљану са Бечом и северном Италијом", навео је Весић.

Према речима Весића, тема разговора била је и како, када буде изграђена брза пруга Београд - Ниш, укључити и Северну Македонију, Грчку и Турску у регионалне инфраструктурне пројекте.

Весић је нагласио да је будућност региона у заједничком животу, у повезивању и сарадњи.

"Ако не будемо били повезани, ако не будемо радили као један регион, уколико не будемо заједнички наступали у свету, имаћемо много мање шансе да преживимо и да боље живимо. А обавеза свих нас је да омогућимо грађанима више могућности, да буду повезани, да привреда буде повезана, што значи бољи живот за све људе", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг