Вести

Весић: Ђилас би на силу и на улици да се дочепа Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је одавно позната "болесна жеља" једног од лидера опозиционог Савеза за Србију (СзС) Драгана Ђиласа да се по сваку цену "дочепа" главног града и оценио да би он то, "ако већ не може на изборима, јер га народ неће, на силу, на улици или ширећи лажи".

Весић је тако одговорио Ђиласу на позив СзС-а да градоначелник Зоран Радојичић и његов заменик поднесу оставке зато што је, како примећује Весић, пао снег.

Весић је казао да може да разуме болесну жељу Ђиласа да се дочепа места градоначелника без избора, али да не може да разуме "болесну потребу" да се радује свакој елементарној непогоди или свакој несрећи надајући се да је због тога корак ближе власти.

"Зато његов данашњи захтев показује суштину њихове политике по којој свима треба да буде горе да би Ђиласу било боље. На његову жалост, власт се добија и губи на изборима, а он ту нема никакве шансе. Зато му требају улица и насиље", рекао је Весић.

Весић је поновио да Ђилас верује да су заборављене 2009, 2011. и 2012. година када је за време снежних падавина док је он био градоначелник био хаос у Београду, и упитао се да ли је заборавио како се 11. децембра 2012. године извињавао грађанима због колапса у јавном превозу?

"Да ли се сећа како је 2012. године позивао грађане да чисте снег јер градске службе то нису биле у стању да ураде? Да ли се сећа где је тада нестало 11.000 дневница за људе који снег нису очистили, а поломили су скоро 3.000 лопата, а остале однели кући!? Да ли се Ђилас сећа 2011. године када је због његове неспособности да очисти Град полиција обуставила саобраћај на аутопуту кроз Град и преусмерила аутомобиле на обилазницу на којој је дошло до колапса, а за чије цишћење је управо он био задужен", упитао је Весић.

Према његовим речима, за време Ђиласове власти, затворен је био аутопут за саобраћај, што се није десило никада од како је саграђен.

"Те 2011. године за време снежних падавина том неспособњаковићу се десило да се заледи читав Бранков мост, па је било више десетина удеса на 500 метара, Пожешком улицом није могло да се прође као ни Кошутњаком, Сурчин је био одсечен од Београда као и насеља Падинска скела, Врбовски, Зрењанински пут, Јабучки рит, а биле су блокиране окретнице у Чингријиној, нису радиле линије јавног превоза према Учитељском насељу и Медаковићу", рекао је Весић.

Весић је упитао и да ли је Ђилас заборавио како је са својим бахатим сарадницима претио начелнику Зимске службе и возачима Београд пута да ће да их хапси јер нису довољно спустили раонике чистећи улице?

"Те 2011. године преко 70 линија градског превоза је било отказано и то је највећи колапс јавног превоза у Београду, а троле су преусмераване. Ђилас стварно мисли да смо заборавили да је док је био градоначелник укинуо зимске и летње гуме у ГСП и натерао градског превозника да купи МС, универзалне гуме", рекао је Весић.

Весић је рекао да је "Ђилас тада имао срећу јер је опозиција била одговорна и није га прозивала због елементарних непогода и чињенице да је пао снег, већ због малверзација које је извршио док је био градоначелник".

 

 

 

Извор: Танјуг