Вести

Весић: Ђиласову штајгу претворили смо у велелепни трг

Подизање споменика Стефану Немањи није само признање Србије родоначелнику наше најзначајније српске средњевековне династије која је владала Србијом два века и током чије власти је наша земља достигла врхунац у средњем веку.

"То је печат на победу српске политике у Србији коју води и представља Александар Вучић", рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да подизање овог споменика значи да Србија коначно слави своју историју и културу, своје владаре и своје победе.

То је Србија Александра Вучића, која је снажна, поштује себе и таква је гарант мира на Балкану.

Подизање споменика Стефану Немањи је пораз политике која се водила у Србији до 2012. године, а коју су представљали Тадић, Ђилас и Јеремић. То је била политика која је тражила од Србије да се извињава свима, да немамо право да славимо своју историју и своје хероје, да смо не народ већ аморфна маса којом може да се управља са стране, рекао је Весић.

Весић је подсетио да је још у јуну најавио каква ће хистерија да настане како међу овим опозиционим лидерима тако и међу припадницима лажне елите када буде дошао моменат постављања споменика.

"И био сам у праву. Сви су се подигли не би ли зауставили подизање споменика, од пропалих политичара Ђиласа и Тадића, преко тајкунских уредника Веселина Симоновића, Југослава Ћосића и Драгољуба Петровића, до припадника лажне елите као што је Горан Марковић или Дубравка Стојановић. За њих је подизање споменика Стефану Немањи крај њихове визије Србије. Зато су тако хистерични", рекао је Весић, па наставио:

"Подизање споменика Стефану Немањи за нас у Београду је доказ како се наш град развија. Јер тај споменик, највећи у Србији са висином од 23 метра, налазиће се на будућем највећем тргу у Србији, површине 32 хиљаде метара квадратних. Грађани Београда и Србије моћи ће да виде велелепни трг, споменик Стефану Немањи и реконструисану зграду старе Железничке станице на њему и да га упореде са истим простором који су нам оставили Тадић и Ђилас. Тај простор се звао штајга. Па нека људи упореде ту Ђиласову и Тадићеву штајгу и наш велелепни трг, па ће видети каква је разлика између нас и њих. Зато су и нервозни. Јер су нови Савски трг и споменик Стефану Немањи доказ њихове неспособности", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Ало