Вести

Весић: Ђиласу ниједни изборни услови не одговарају

Члан Председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да лидеру Странке слободе и правде Драгану Ђиласу ниједни изборни услови не одговарају и да су за њега једино прихватљиви изборни услови ако европарламентарци донесу одлуку у којој пише да ће, како год грађани Србије да гласају, Ђилас бити победник на изборима.

"Ђиласу и његовима ниједни изборни услови не одговарају и зато сада креће позивање на насиље и на улицу", изјавио је Весић.

Навео је да је први од захтева које је Ђилас тражио цензура у медијима чиме, како је додао, жели да контролише медије.

"Другим речима, Ђилас тражи да има своју редакцију на РТС-у, да има своје представнике у медијима што наравно није могуће у медијима у Енглеској, Француској, Немачкој, Русији нити било којој земљи на свету. То је први захтев који другим речима значи - дајте ми контролу медија", рекао је Весић.

Весић је рекао да се други Ђиласов захтев односи на забрану капиларних гласова што, додао је, значи да се забрани постојање политичких странака зато што он нема странку.

"Свуда на свету политичари иду од човека до човека, причају са њима и траже подршку. Тако је и у Америци, у Немачкој, Грчкој...тако се воде кампање", рекао је Весић.

Као трећи Ђиласов захтев Весић је навео да се тражи да се Александру Вучићу забрани да се кандидује.

"За њега су једино прихватљиви изборни услови ако европарламентарци донесу одлуку у којој пише да ће, како год грађани Србије да гласају, Драган Ђилас бити победник на изборима. Онда креће позивање на насиље и на улицу, јер њима ни једни изборни услови не одговарају. Онда имате Георгијева, Тепић, Горана Марковића који кажу да треба да се пролива крв да би они били на власти", рекао је Весић.

Поновио је речи председника Вучића да ће грађани Србије бирати ко ће бити власт у нашој земљи.

"Власт се неће бирати ни у амбасадама, ни у разним другим парламентима већ у Србији и наравно ми ћемо увек бити спремни да прихватимо суд грађана Србије јер они су ти који одлучују", додао је Весић.

 

Решавање проблема грађана је права локална политика

За три месеца обићи ћу 150 насеља и разговарати са људима путем "покретне канцеларије". Разговор са грађанима је суштински посао којим треба да се бави неко ко је у локалној самоуправи јер решавање проблема грађана представља праву локалну политику, изјавио је Весић.

Весић је рекао да је првог викенда обишао пет села у Обреновцу и у разговору са мештанима видео који их проблеми муче и како они могу да се реше.

"У Баричу смо причали о изградњи новог вртића, канализацији и постројењу за прераду отпадних вода, у Уровцима о томе да урадимо централну улицу, која већ данас почиње да се ради, као и дечје игралиште, а у Грабовцу ћемо урадити сеоски дом, пут око гробља. У сваком од тих насеља које смо обишли постоји неки проблем и ми их решавамо", рекао је Весић.

Весић је истакао да је посебно срећан јер је већ дан после првог обиласка и покретања акције добио 63 имејла у којима су људи из различитих делова града тражили да дође и да прича са њима.

"То значи да је акција веома успела иако покушавају да је оспоре, али мени је драго што су грађани то добро прихватили. Тек у разговору са грађанима видите какви су им проблеми, а велики део њих се може решити једним телефонским позивом", истакао је Весић.

Према његовим речима, председник Вучић од локалних и других функционера тражи да буду међу народом и да решавају проблеме.

"Где год да дођемо увек ће бити нешто што треба да се реши. Суштина је у томе да сте у сваком месту нешто урадили. С поносом могу да кажем да не постоји село на територији Београда у којем нешто нисмо урадили. Нисмо решили све проблеме, али решавамо проблем по проблем", нагласио је Весић и додао да Београд постаје боље место за живот свих људи.

Весић је изразио задовољство што је у Београду отворено скоро 190.000 нових радних места од 2014. до данас, те додао да то значи да људи нормално живе од свог рада.

"У недељу сам имао стотине разговора са грађанима, а ниједно у вези посла", нагласио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк