Вести

Весић: Ђоковић постао део политичке игре у Аустралији

Новак Ђоковић је, нажалост, постао део политичке игре, али одлуком да се бори показао је да је већ победио, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, коментаришући најновија догађања у Аустралији. Весић је подсетио на одлуку ондашњег суда која је донета у корист нашег тенисера.

"Новак је већ победио својом менталном снагом. Већина спортиста би после прве одлуке отишла, а он је одлучио да се бори зато што није хтео да остане ни трачак сумње да је он некога преварио, с обзиром на то да је урадио све што су му тражили. То је судија јутрос потврдио", рекао је Весић.

Весић је најавио и да је Београд ове године поносан домаћин Дворанског првенства у атлетици, које ће се одржати од 18. до 20. марта, те да је то највећи медијски спортски догађај у свету. 

У Београду се слична ситуација никад неће десити, оценио је Весић, и додао да су сви спортисти, међу њима и аустралијски, у Србију добродошли.  

 

Град Београд пружа и пружиће сваку врсту помоћи оцу несталог младића из Сплита

"Сви грађани и грађанке Београда саучествују у тешкој ситуацији поводом нестанка Матеја Периша и исказали смо велику солидарност са породицом Периш", рекао је Весић.

"Ја сам у име Града понудио оцу несталог младића, господину Перишу смештај о трошку Града као и сваку другу помоћ. Наравно, ми не можемо да се бавимо истрагом, али можемо да помогнемо оцу да његов боравак у Београду буде такав да зна да има нашу подршку. Он је смештен код пријатеља, али ми смо и даље ту за све што му је потребно, и Град и сви грађани ће стати иза њега. Свима нам је ова ситуација веома тешко пала јер је у питању млади живот човека за кога се не зна где се налази. Молимо се да се ова ситуација заврши тако да он буде пронађен", рекао је Весић. 

Весић је нагласио да је Београд отворен и солидаран град, да је отац добио на стотину порука подршке наших суграђана који су нудили своју помоћ, као и да је Београд град који се на исти начин односи према свим људима који дођу да нас посете. 

"Жао нам је што се ово догодило и све нас је узнемирило, али се надам да ћемо на крају имати одговор и да ће момак бити пронађен. Знамо да су протоком времена шансе мање, али док год она постоји, ми верујемо у то, а у међувремену смо ту да помогнемо оцу док год се налази у нашем граду", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк