Вести

Весић: Ђорђевић и владика Григорије инспиратори протеста

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да није изненађен што Млађан Ђорђевић, блиски сарадник Драгана Ђиласа, оправдава насиље током протеста испред Народне скупштине и поновио је тврдњу да су Ђорђевић и владика Григорије инспиратори тог протеста.

Весић је навео да је Ђорђевић "мозак насиља" које се догађа на српској политичкој сцени, "експонент" руских политичких снага које презире председник Русије, Владимир Путин, и један од најзаслужнијих за незвисност Црне Горе.

"Ђорђевић данас у Србији наставља да ради свој прљави посао", прокоментарисао је Весић одговор Ђорђевића на његову ранију изјаву да су Ђорђевић и владика Григорије инспиратори синоћњег протеста.

Kако су пренели поједини медији, Ђорђевић је на те Весићеве наводе узвратио тврдњом да је за ескалацију насиља на синоћењем протесту одговорна садашња власт и да је то био, тврди, протест обичног народа, без било какве организације и било чијег позива.

Весић на то каже да му је најсмешније када Ђорђевић народом назива хулигане који су јуче уништавали Београд и пита:

"Да ли је народ и Ранко Црни Ђуришић, више пута осуђиван за убиства у Црној Гори кога је синоћ Ђорђевић довео у Београд да прети српској полицији и уништава Београд? Јер то српски народ, болесни језуиту"?

Весић сматра да је Ђорђевић опасан по животе других људи и да "шаље друге да проливају крв за њега, док седи удобно заваљен у фотељу свог стана".

 

 

Извор: Танјуг