Вести

Весић: Мој посао је да чујем грађане и њихове проблеме

Аустријска компанија „Дурст”, инвеститор на плацу у Блоку 37, прихватила је моју молбу да обустави радове на овом плацу, повуче машине и раднике док у разговорима које ћу са њима у име Града Београда да водим не пронађемо најбоље решење за грађане, Град Београд и саму компанију, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

"Када сам добио извештај инспекције која је констaтовала да су сви радови у Блоку 37 урађени у складу са законом, састао сам се синоћ са представником аустријске компаније „Дурст”. Рекао сам им да је зграда за коју су добили грађевинску дозволу на основу ГУП из 2003. и 2009. године непримерено великих габарита за ту локацију. Потпуно разумем грађане који су против тога и да живим у зградама поред тог плаца исто бих реаговао као они. Инвеститор веома добро разуме да важећи ГУП, који је усвојен 2016. године, не дозвољава изградњу тако велике зграде ни по спратности, ни по габариту, те је искористио право које му даје закон да ако је процедуру започео по старом плану заврши је по истом. Замолио сам инвеститора, у име грађана, да обустави радове, повуче раднике и машине док у преговорима са Градом не пронађемо трајно решење. Ово решење треба да задовољи интересе Града Београда, грађана и инвеститора. Инвеститор је прихватио моју молбу и тамо од данас више неће бити радова. Захвалан сам им на разумевању", рекао је Весић.

Весић је истакао да ће лично водити преговоре са инвеститором и када буде имао решење, позваће на разговор представнике грађана како би били упознати са договором.

"Разговараћу са грађанима који живе у Блоку 37 и који су оправдано узнемирани, и у чије сам име молио инвеститора да прекине радове. Нећу да разговарам са политичким преварантима који су били део власти која је усвојила урбанистички план на основу којег је дозвољена изградња ове монструм зграде, а који су покушали да извуку користе од овог протеста. Али, навикао сам да решавам проблеме које су нам ти бивши функцконери оставили од Петог паркића до парка на Бановом брду или врачарских грађевина", изјавио је Весић.

Весић је поручио да је његов посао да чује грађане и њихове проблеме и да омогући да се гради у нашем граду и инвестира јер тако Београд напредује.

"Мој посао је да будем на сваком месту и да покушам да решим сваки проблем у Београду, ма ко га направио. Мој посао је да се Београд гради и развија. Зато ми ништа није тешко па ни да решавам проблем који нема везе са мном и за који сам чуо први пут када су медији објавили да су се грађани окупили. Мој посао је да се ухватим у коштац са сваким проблемом, а не да ћутим као многи други локални политичари, да бежим од проблема и да мислим да је политика само да се буде ту када је нешто лепо. Људи бирају локалне политичаре према томе да ли могу да решавају проблеме и да се боре за њих. Београђанке и Београђани могу да буду сигурни да ћу увек бити на њиховој страни", поручио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Студио Б