Вести

Весић: Морамо да инсистирамо на поштовању постојећих мера

Град Београд инсистира на поштовању постојећих епидемиолошких мера у борби против Ковида-19, а сви они који организују журке на сплавовима и шире заразу треба кривично да одговарају, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Треба да кажњавамо оне који мере не поштују. Ако имају журку на сплаву после 23 сата, па онда откаче сплав и плове реком, неко треба кривично да одговара за то", рекао је Весић и додао да је забележено четири или пет таквих случајева.

Наводи да није поштено да се кажњавају сви угоститељи и грађани, због туђег неодговорног понашања, те да је важно да већи број службеника контролише мере.

"По садашњем закону то могу да раде само санитарни инспектори. Њих је 140 за целу Србију, а изменом закона који је влада јуче најавила, већи број инспекцијских лица моћи ће да контролише мере", указује Весић.

 

Рукавишњиков 12. новембра у Београду

На Савском тргу тренутно се ради на постављању канализационе црпне станице, постављају се скеле око споменика Стефану Немањи и очекује се да се у наредних 10 дана постави скулптура, када ће 12. новембра руски вајар Александар Рукавишњиков посетити Београд и урадити завршно патинирање споменика, најавио је Весић и додао да би споменик до средине децембра требало да буде потпуно завршен.

Весић је рекао и да ће отварање Савског трга, чији је завршетак радова најављен за крај године, бити спектакуларно.

"То је велика ствар, 30.000 метара квадратних, од чега око 20.000 пешачких зона. Трг су радиле шпанске архитекте, трг је светски", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва