Вести

Весић: Напад на Вучића је напад на Србију која напредује

У емисији "Добро јутро Србијо" о актуелним темама и почетку изградње Линијског парка у Београду говорио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.  

На самом почетку Весић је истакао да има привилегију да буде сарадник председника Александра Вучића, као и да је био близак сарадник покојног премијера Зорана Ђинђића који је страдао у атентату 12. марта 2003. године.  

"Сличне ствари су се дешавале пред тај атентат. Свако упозорење када је у питању безбедност председника, било ког државног функционера или грађанина мора да се схвати озбиљно. Посебно морамо да схватимо озбиљно ако упозорење долази из Европола, организације полиције земаља Европске уније, у којем и ми учествујемо као земља која је у процесу придруживања и то је реформација која је добијена од полиције једне стране државе. Сигуран сам да су наши органи повећали степен обезбеђења и да се баве тиме, али јасно вам је да ти људи који су планирали убиство председника су људи из криминалне средине који су незадовољни тиме што се Србија бори против организованог криминала, што је Вучић на челу те борбе и незадовољни тиме што у Србији више нема мафијашких убистава више од годину и нешто дана дана и што су протерани разни црногорски нарко кланови и што је Србија безбедна земља. Они су изгубили десетине, стотине, милионе евра од свог посла и за то очигледно Вучића сматрају одговорним", истакао је Весић.  

Према његовим речима, напад на Вучића је напад на Србију која напредује, а постоје и многи други који желе да се нешто догоди Вучићу, јер на тај начин могу да зауставе Србију, односно њен економски, војни, политички и сваки други напредак и то је позадина свега овога.  

"Не могу да разумем медије који мисле да са таквим информацијама могу да се шале. Исте наслове смо имали и за време Ђинђића. Такође, један део функционера ово не схвата озбиљно или мисле да не треба да се мешају",  рекао је Весић.  

Весић је нагласио да Српска напредна странка има аргументе за оно што ради, као и да им нико не може одузети 10 ауто-путева које Вучић гради, 250 фабрика које је отворио, тргове који су урађени у Београду, више од 500 фасада које су сређене, почетак изградње метроа и БГ воза.  

"Нико не може да нам одузме оно што смо урадили и немам проблем да укрстим копље са било киме зато што имамо аргументе. Наши аргументи су резултати и рад. Вучић је први председник који је пристао да његова странка која има парламентарну већину не бира судије и тужиоце у парламенту. То је први пут да се нека странка тога одрекла", рекао је Весић.  

Весић је најавио да ће заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министарком заштите животне средине Иреном Вујовић присуствовати почетку рада друге еколошке линије аутобуса.  

"Та еколошка линија ће саобраћати од СЦ "Дорћол" до терминуса "Београд на води" и добићемо другу еколошку линију са осам еко аутобуса који не загађују животну средину. Наставићемо сваке године да купујемо између 10 и 20 електричних аутобуса, а стиже нам и 100 аутобуса на природни гас које смо већ купили. Наш план је да до 2028. године када почне да ради прва линија метроа немамо ниједно возило у јавном превозу на фосилно гориво. Данас почиње и изградња Линијског парка на Дорћолу, дуж реке од Бетон хале до Панчевачког моста", истакао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Хепи