Вести

Весић: Нико не сме да угрожава права других

Заменик градоначелника Београда Горан Весић позвао је грађане престонице да буду стрпљиви и слушају обавештања која даје саобраћајна полиција како би током протеста најављеног за наредни викенд избегли могућност да остану сатима заробљени у колони зато што, како каже, мала група екстремиста мисли да тако може да оствари своје политичке циљеве.

Весић је рекао да смо протеклог викенда били сведоци немилих сцена када је, како је додао, група људи који мисле да политику треба да спроводе тако што ће другима ограничавати слободу кретања блокирала део ауто-пута кроз Београд.

"Нажалост, сличне најаве имамо и за следећи викенд, тако да желим да замолим Београђанке и Београђане за буду стрпљиви и слушају обавештања која даје саобраћајна полиција како би избегли могућност да остану сатима заробљени у колони зато што мала група екстремиста мисли да тако може да оствари своје политичке циљеве", рекао је Весић.

Навео је да Велика Британија припрема посебан закон којим ће се регулисати забрана блокирања ауто-путева, а да се у Њујорку за то одређује казна од 45 дана затвора.

"Ми у Србији ћемо се понашати другачије. Ми живимо у демократском друштву, то понекад подразумева и да трпите терор мањине, али моја молба је свим грађанкама и грађанима Београда да заврше све што имају од послова раније и да уколико поново буде немилих сцена у суботу буду стрпљиви јер, нажалост, постоји група људи у Београду која мисли да ће тиме што ће малтретирати људе да после радног викенда не могу да оду на одмор, у куповину...постићи своје политичке циљеве", рекао је Весић.

Оне који најављују блокаде Весић је позвао да то не чине, наводећи да постоје други начини да изразе своје политичко уверење.

"Имају право на свој став и протесте, али нема потребе блокирати путеве. То може да се уради тамо где се иначе протестује. Нема разлога малтретирати друге људе и спречавати нормалан живот у граду како би се остварили политички циљеви", истакао је Весић.

Додао је да је Београд град свих грађана и да нико нема право да, изражавајући своје мишљење, угрожава права других, те подсетио да је право на слободно кретање основно право свих грађана.

 

 

Извор: Танјуг