Вести

Весић: Нови циклус студентске праксе

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић позвао је данас студенте завршних година Универзитета у Београду да се пријаве за нови циклус праксе у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како је рекао, овога пута право на праксу има укупно 115 студената завршних година основних и мастер студија са Грађевинског, Саобраћајног, Електротехничког, Машинског, Архитектонског, Рударско-геолошког, Економског, Правног, Географског, Хемијског, Филозофског и Факултета организационих наука.

Министар Весић је прецизирао да ће пракса трајати два месеца, односно од 1. новембра до 31. децембра.

Студенти ће, како наводи министар, праксу обављати у секторима и одељењима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) и предузећима и установама у надлежности тог министарства, односно у Ер Србији, Инфраструктури железнице Србије, Дирекцији за водне путеве, Контроли летења Србије и Црне Горе СМАТСА, као и у Коридорима Србије, Институту за путеве, Дирекцији за железнице, Саобраћајном институту ЦИП, Србија Карго и Директорату цивилног ваздухопловства.

Према речима министра Весића, највише места отворено је за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета, а током трајања праксе студенти ће имати обезбеђену новчану надокнаду и непосредно одређеног ментора из реда запослених.

Министар Весић подсетио је и да се програм праксе реализује на основу Протокола о сарадњи потписаног између МГСИ и инфраструктуре, као и Универзитета у Београду у области организовања и реализовања стручне праксе студената у министарству, органима у саставу министарства, јавним предузећима и јавним агенцијама које обављају делатности из делокруга рада министарства.

Министар Весић је како се наводи у саопштењу рекао и да је један од циљева сарадње да што већи број студената стекне практична знања и вештине и релевантно радно искуство током студија у циљу унапређења академског знања.

Министар Весић подсећа се да је до сада обављено три циклуса праксе, кроз коју је прошло око стотинак студената Универзитета у Београду.

Пријављивање се врши електронским путем до 15. октобра ове године, преко портала Центра за развој каријере Универзитета у Београду.

Списак отворених позиција у овом циклусу налази се на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsi2024 где кандидати могу да приступе описима позиција и пријављивању, а уз пријаву је потребно доставити скенирану потврду о студирању.

 

 

 

Извор: Танјуг