Вести

Весић: Подизање споменика Стефану Немањи, значи победу српске политике у Србији

Постављањем мача на споменик Стефану Немањи комплетирана је скулптура, а сада следи њено покривање, полирање и патинирање како би споменик био завршен и крајем децембра предат грађанима Србије који га са поносом осам векова чекају, навео је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је навео да је мач, дугачак пет метара, постављен у суботу око шест сати.

Весић је истакао да је споменик најзначајнијем српском средњовековном владару и родоначелнику најзначајније средњовековне династије подигнут захваљујући председнику Србије Александру Вучићу који је предложио и обезбедио средства за подизање споменика.

"Тако ће после осам векова Србија коначно одужити дуг према Стефану Немањи", оценио је Весић.

Додао је и да "неки Срби и Српкиње и после осам векова оспоравају да ли Стефан Немања треба да има споменик".

"Ових дана чули смо претњу Србијанке Турајлић, представника лажне српске елите, да ће овај споменик бити уништен. Када то неко каже значи да хоће да уништи српску историју. Пре ње су неки говорили да је Стефан Немања био геноцидан, а када то кажу, кажу да је наша историја била геноцидна и да је наш народ био геноцидан", рекао је Весић.

Било је, како је рекао, и других глупости - попут оних да Стефан Немања никада није био у Београду, а према оцени Весића, када кажу то - они поручују "да Београд није Србија и да Србија нема право да слави своје владаре".

Према његовим речима, подизање споменика Стефану Немањи који ће овде стајати вековима, на срећу и понос српског народа, значи да Србија коначно поштује своје владаре, историју, културу и себе.

"У томе је суштинска разлика између Александра Вучића и политике која се данас води у Србији - и политике лажне српске елите. Ми желимо јаку Србију, која поштује своју историју, која никоме не прети и која са поносом корача у Европу. Подизање споменика Стефану Немањи значи победу српске политике у Србији", поручио је Весић.

Весић је оценио да они који се противе том споменику заправо желе слабу Србију, без споменика, без владара, јер само у таквој Србији могу да буду јаки.

"Завршетком споменика и Савског трга, Србија ће коначно победити. Ставићемо заувек тачку на лажну елиту у српској политици", поручио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг