Вести

Весић: Процес вакцинације у Београду наставља се веома успешно

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовали су вакцинацији студената на мобилном пункту који се налази на платоу Саобраћајног факултета. Аутобус за вакцинацију на овој локацији биће постављен до 16 сати где ће "фајзер" или "синофарм" вакцину, осим студената, моћи да приме сви заинтересовани грађани.

Весић је рекао да се процес вакцинације у Београду наставља веома успешно, најбоље у Србији.

Закључно са јучерашњим даном, у Београду је 51,9 одсто вакцинисаних грађана, што је нешто више од 722.000 људи, а 46,5 одсто је ревакцинисаних, што је готово 648.000 особа. Данас ћемо прећи број од 650.000 људи. У популацији између 65 и 74 година вакцинисали смо скоро 81 одсто популације, а у појединим општинама као што су Стари град, Врачар и Савски венац у популацији преко 65 година је вакцинисано више од 90 посто грађана. То значи да смо у тој популацији заштитили становништво, јер има и неких који су прележали корону, истакао је Весић.

Према његовим речима, сада је кључна вакцинација млађих људи.

У популацији између 18 и 40 година у Београду је вакцинисано њих 22 одсто, што је добро, боље него у Србији, али је слабије него што је просек Београда. Зато се трудимо да организујемо овакве акције где год можемо и да мотивишемо младе људе да се вакцинишу. Захвалан сам Саобраћајном факултету што је прихватио да поставимо аутобус на њиховом платоу. Ово није позив за вакцинацију само студентима Саобраћајног факултета, јер су овде у близини и други факултети, студентски дом, већ и позив свим грађанима. Сви су добродошли и сви могу да се вакцинишу, нагласио је Весић.

Како је навео, до сада је у овом аутобусу вакцинисано више од 4.000 људи.

Хрватска је недавно најавила да ће увести аутобусе за вакцинацију, а ми смо их имали још 7. маја. Добро је да други од нас уче. Позивам све грађане и грађанке Београда, посебно млађе од 40 година, да се вакцинишу јер је то једини пут да изађемо из кризе. 21. јуна треба да почнемо да живимо нормално, да организујемо концерте, прославе, свадбе и да се вратимо нормалном животу, нагласио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг