Вести

Весић: Србија седи на српској столици

За Србију је најважније да води српску политику, рекао је, за ТВ Пинк, народни посланик и члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

Весић је рекао да је Српски блок одговор председника Вучића на потребу да се окупе све странке, појединци, покрети, удружења, којима је Србија на првом месту и који у свом деловању, као појединци или као покрети или удружења размишљају превасходно о интересу Србије.

"Ко је пратио говор председника у УН, могао је да закључи из тог говора, каква тешка времена долазе. То смо могли да чујемо и од других председника који су се обраћали. Говорило се о три изазова који нас очекују и са њима ће се суочавати све земље", рекао је Весић.

Како је рекао, први је енергетска безбедност, други недостатак хране, и трећи недостатак финансијских средстава.

"Чули сте председникову изјаву после састанка у ММФ-у, где су му рекли да ће ова зима бити тешка, а следећа још тежа. То врло јасно говори какво нас време чека и шта нас очекује у будућности", рекао је Весић и додао да Србију додатно очекује притисак око решавања питања Косова и Метохије.

Весић је рекао да председник Русије Владимир Путин у својој жељи да отцепи одређене регионе у Украјини и да их припоји Русији, користи исте аргументе које је користио НАТО пакт када је извршио 1999. године агресију на територију Србије.

"Они ће покушати да решавањем питања Косова и Метохије, да одузму Путину тај аргумент из руке. Нас доводе у још тежу ситуацију, јер ће се на нас вршити притисак", рекао је Весић.

Весић је рекао да ће бити пуно пробних "балона", као и да ће се притисци појачавати.

"За Србију је важно да води српску политику. Док је председник Вучић на власти, Србија ће водити српску политику. Поједини медији су покушавали да омаловаже његов наступ у УН, као и поједини медији у Хрватској. Невероватно је то да имате код нас политичаре који кажу да Србија седи на две столице, како се није определила. Србија седи на српској столици, а наша столица је она којом бранимо интересе Србије", рекао је Весић.

Истиче да је наш интерес да се наша земља развија и остане изван сукоба. Такође, да се у нашој земљи не ратује, да нам деца живе мирно и да наставимо са приливом инвестиција.

 

 

Извор: ТВ Пинк