Вести

Весић угостио српску децу из Глине и најавио помоћ

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић примио је у Старом двору децу са територије општине Глина и том приликом истакао да ће грађевинске компаније из Београда обновити 34 куће које су оштећене у земљотресу прошле године.

Весић је истакао да је са заменицом градоначелника Глине Бранком Бакшић Митић разговарао о томе шта Град Београд може да учини за српско становништво на територији Глине, које је остало без кућа у прошлогодишњем земљотресу.

"Град Београд је донео одлуку да обнови 34 куће на територији Глине, а највећи број кућа биће у Мајским Пољанама. Наши инжењери из Дирекције за грађевинско земљиште су били на терену, снимили ситуацију на основу које ћемо врло брзо имати информацију колико ће новца бити потребно за обнову кућа. После тога позваћу грађевинске компаније из Београда које ће преузети обавезу да уплате новац у зависности од могућности", рекао је Весић, додајући да ће све што буде недостајало дати Град и ниједна од 34 породице неће остати без крова над главом.

Весић је подсетио да је Град Београд већ 31. децембра уплатио 100.000 евра Српској православној цркви, од чега су куповани мобилни контејнери, а после је путем наших компанија обезбеђено још 100.000 евра.

"Наставићемо са улагањем јер мислимо да је то наша обавеза. Град Београд треба да помаже наше сународнике, нарочито уколико су у проблему. Треба да им омогућимо да наставе да живе нормалним животом", рекао је Весић и подсетио да је Град Београд прошле године изградио две зграде у Косовској Митровици.

Весић је седамнаесторо деце из општине Глина повео у обилазак Старог двора и поделио им таблет уређаје како би лакше савладавали лекције у школи.

Заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић изјавила је да ће се обновити оне куће које су потпуно срушене, док ће се некима обновити само кров.

 

 

Извор: Танјуг