Вести

Весић: Велики Трновац постао као шпанска серија

Сукоб међу члановима бирачког одбора око поделе посла, па дојава о постављеној бомби у школи у којој се налази бирачко место, резултирали су да се избори на бирачком месту број 6 у Основној школи "Мухарем Кадриу" у Великом Трновцу код Бујановца - откажу. Који је нови датум изласка на изборе, за сада није познато.

Гласање од кога зависи и формирање парламента и Владе Србије неће се одржати у Великом Трновцу, коначна је одлука бирачког одбора у том бујановачком селу, која је донесена у консултацији са Републичком изборном комисијом.

О овоме и актуелним политичким темама за телевизију Курир говорио је Горан Весић, члан Председништва Српске напредне странке.

"Као што сами можете да видите, ово што се дешава у Великом Трновцу последица је промене изборних закона. Изборни закони су мењани на захтев опозиције и ми смо прихватили, малтене, све оно што су они тражили. Али, последица тога је управо продужавање рокова и омогућавања да избори трају у недоглед. Велики Трновац је класичан пример шта у Србији може да се дешава. Сами знате да је Велики Трновац постао као шпанска серија, која нема краја", рекао је Весић.

Весић је говорио и о дојави о бомби у Великом Трновцу.

"Србија се кочи да припреми владу која ће земљу припремити за зиму. Немојте мислити да је дојаве о бомби случајна. Очигледно то раде како Србија не би добила владу и обезбедила све. Неопходно нам је да имамо владу у пуном капацитету, како бисмо заиста сачекали ову зиму. Европу чека једна од највећих зима после Другог светског рата.

 

 

Извор: ТВ Курир