Вести

Весић: За део опозиције КиМ је прилика да руше Вучића

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да је на седници парламента о Косову и Метохији пропуштена шанса да се покаже јединство по питању Косова и Метохије, што је, каже, лоше за земљу, јер КиМ није страначко, већ национално питање.

Весић је рекао да не разуме како поједине опозиционе странке нису гласале за извештај о КиМ, који је, каже, био констатација свега што се дешавало и што се дешава на Косову и Метохији, чиме су показали да не желе да Србија има јединствену политику по питању КиМ.

Додао је да му је највише засметало што се, каже, причало о свему осим о КиМ, уз оцену да већину странака питање КиМ интересује само како би овај проблем употребиле за политичка обрачунавања са Вучићем.

"Странке опозиције се надају да би Вучић могао да се политички саплете на Косову и Метохији, како би они дошли на власт. Дакле, није им важно да ли ће народу бити боље већ како они могу да профитирају из те ситуације, што је поражавајуће", рекао је Весић.

Додао је да они који су Вучића критиковали на седници, нису имали ни један конкретан предлог шта би они урадили да ситуација буде боља.

Навео је и да је важно што су политички представници Срба са КиМ били у сали и могли су да виде какву подршку своје земље имају.

"Могу да разумем да постоје различите политике, али не могу да разумем да се износе лажне и паушалне оптужбе на рачун лидера Срба, и то исте оне које износи, без икаквих доказа и Курти", рекао је Весић.

Поновио је да је Србија у последњих 60 година уложила више од 17 милијарди долара у путну, енергетску и телекомуникациону инфраструктуру на КиМ, што значи да полаже легитимно право на бар 80 одсто свих инфраструктурних и привредних капацитета на КиМ.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести