Вести

Вучевић: Грађани виде ко ради у њиховом интересу

Гост јутарњег програма "Добро јутро Србијо" био је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је том приликом говорио о Генералном урбанистичком плану града који је, како је рекао, добио обрисе политичке злоупотребе и борбе.  

"Није спорно да имамо различита мишљења и да постоје критике. Боли ме када се каже да је нешто рађено преко ноћи. Мимо законских обавеза имали смо три јавне презентације ГУП-а града, што значи да је било омогућено свим заинтересованим лицима да дођу пре званичног дела када се расправља о ГУП-у. Након тога је продужен рок јавне расправе на 40 дана, јер смо хтели да омогућимо свима да учествују. Они који су правили сцене у претходним данима упадали су на седнице, бацали сузавце и димне бомбе и претили урбанистима и планерима", истакао је Вучевић.  

Према његовим речима, захваљујући јачој и снажнијој држави и бољем сналажењу, град Нови Сад у лобирању за градске пројекте добио је новац да се изгради мост који у плану постоји више од 70 година и то сада некоме смета.  

"Они су за мене згубидани зато што имају времена да проводе дане и дане на протестима. Од чега они живе и како се финансирају? Имали смо седницу Скупштине града на коју су планирали да упадну на и направе скандале. Нисам дозволио да се то деси", рекао је Вучевић.  

Вучевић је нагласио да протестанти могу да не воле СНС, али да немају право да разбијају имовину и додао да је скандалозно што су кидали, чупали и уништавали заставе Републике Србије.  

"Град је по први пут давао субвенције за бицикле. Драго ми је ако смо помогли превоз свих грађана, па и овима што протестују. Неки су чак дошли возом “Соко” из Београда. Ја мирно спавам. Они руше, ми градимо. Они мрзе, ми волимо. Они згубиданишу, ми радимо. Свако ради свој посао", рекао је Вучевић и додао да ниједан скуп није био пријављен.  

Вучевић је истакао да грађани нису наивни и да виде ко шта ради и додао да насилници када не успеју у насиљу кукају да су жртве.  

"Немам проблем са различитим ставовима. Мислим да је то и пожељно и део је демократског плуралитета. Проблем је само начин како се неко за то залаже. Немојте спроводити насиље и кажњавати град", поручио је Вучевић. 

 

Извор: ТВ Хепи