Вести

Вучевић: Кривичном пријавом председник Србије се не деградира

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да је кривична пријава против председника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина поднета због навода у медијима који доводе у везу државни врх са организованим криминалом како би се, како је рекао, све истерало до краја, без простора за манипулацију.

Вучевић је рекао да те медијске шпекулације праве забуну у јавности и стварају утисак да постоји неко прикривање.

"Разлог подношења кривичне пријаве је канонада вести које су претходних дана пласиране пре свега у медијима које су под контролом или у власништву одређених представника бившег режима и тајкуна, а у којима су наводне изјаве Вељка Беливука представљене као ноторна истина чиме се прави опасна конструкција између оганизоване криминалне групе и највишег државног руководства", рекао је Вучевић.

Додао је да се они који су покренули хапшење криминалне групе повезују са људима оптуженим за најтежа кривична дела.

"Да се не би све свело на медијски кривични поступак, који је постао пракса у Србији, и да не би било сценарија као код Јовањице, ја као правник и адвокат, не као градоначелник, поднео сам кривичну пријаву како би тужилаштво утврдило све чињенице", рекао је Вучевић.

Истакао је да је ово велики и опасан притисак на државу и целокупну јавност и додао да би било опасно оставити ово недоречено и на нивоу шпекулација.

Вучевић је рекао да је наратив познат, а то је да се правда и право исмевају, да се понижава правосудни систем и да се помиње да је кривична пријава, коју је јуче поднео са послаником Покрета социјалиста Ђорђем Комленским, лажна.

"Ако је кривична пријава лажна, да ли то значи да су онда лажни и наводи у медијима, а који се управо цитирају у кривичној пријави? Сваки пут кад најаве да имају неке нове доказе, Ђорђе и ја ћемо допунити кривичну пријаву јер хоћемо да све истерамо до краја, а не да остављамо простор за манипулације, шпекулације и ситне маневре који праве забуну у јавности и стварају устисак да постоји неко прикривање", рекао је Вучевић.

Вучевић је оценио да се пријавом председник Србије не деградира и истакао да Вучић на овај начин може да одговори на све нападе у законом предвиђеном поступку, а не да сваког дана иде од медија до медија.

С друге стране, додао је да стављање криминалаца и институцију председника у исти кош јесте деградирање државе и њених грађана, као и покушај политичког удара на Вучића.

Додао је да ова пријава отвара могућност да се све чињенице испитају и додао да га радује то што је Вучић изјавио да је спреман да иде на полиграф.

"Нисам чуо да су други спремни да иду. Ово показује председникову добру намеру и вољу да сарађује са правосудним органима и да се утврде чињенице", рекао је Вучевић.

Истакао је да ће ова пријава створити услове да се правно инсистира на томе да се чињенице утврде пред надлежним тужилаштвом и да прича не може да остане на томе да су наводе пренели "Нова С", "Крик", "Бирн" или неки хрватски портал.

"Сада ће све морати да се докаже. Мариника Тепић има снимак? Супер, нека покаже видео снимак", додао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк