Вести

Вучевић: Кризни штаб ће у Новом Саду донети нове мере

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је да ће Кризни штаб у том граду данас донети нове мере против епидемије ковида 19, међу којима су и забрана свих манифестација, осим културних, као и забрана рада спа центара и базена.

"Изаћи ћемо са мерама, не са оним најрестриктивнијим и ригорознијим, да пробамо да балансирамо и да чувамо економију града", рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да ће све манифестације у Новом Саду до 30. новембра бити забрањене, осим културних.

"Ставићемо акценат на одбрану школа и обданишта, да сачувамо комбиновану наставу, биће и прелазак градских служби на рад у две смене, да се не стварају гужве. Опет ћемо укинути спа центре, базене", најавио је Вучевић.

На питање какве мере планира државни кризни штаб, Вучевић је рекао да би закључавањем сигурно дошло до пада броја заражених, али да је потребно сачувати економију.

Додао је да нико не може да искључи могућност увођења и таквих ригорозних мера.

Вучевић је рекао и да није праведно критиковати само угоститељске објекте за непоштовање мера, јер људи организују прославе приватно, а као пример је навео изнајмљивање кућа за прославе на Фрушкој гори.

"Онда твитују и постују како је гужва у болници иако не воде рачуна да су директно довели до те ситуације. Они који често мисле да су паметнији од лекара и државе буду први критичари ако нешто не функционише. Ниједан здравствени систем на свету нема капацитет да прими све грађане одједном", напоменуо је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва