Вести

Вучевић: Моћ је опијум за неке људе, заборавили су како су дошли на власт

За мене је кључно питање - када ћемо добити коначан одговор на сва питања. Не може се све свести на претпоставке и неке пројекције и нагађања, већ да добијемо судски епилог свега. Заиста ме изненадило када сам видео да се Славиша Кокеза доводи у питање или у везу са потенцијалним атентатом на председника државе и нејасно је зашто одбија да одговори на та питања. А говоримо о човеку који је близак Александару Вучићу, не говорим о неком човеку који је десет кругова удаљен од њага. Морам да подсетим на седницу Главног одбора Српске напредне странке из децембра 2019. године и Председништво странке када сам говорио да у странци постоје одређени кругови који су замислили и почели да функционишу и да се понашају као нови центри моћи. Тада сам председника Вучића упозорио да мора да рашчисти те ствари.

У странци постоји једна клика која мисли, и која се етаблирала кроз извршну власт и вероватно је преузела део контроле државног система.

Мислим и на министре. Али није на мени да то први кажем. Ја сам то рекао и пред Вучићем и пред више од 500 чланова Главног одбора Српске напредне странке. То је пред корону био наш последњи Главни одбор. Морамо те ствари да рашчистимо. Александар Вучић је врло трпељив и стрпљив човек, мени некад чак и нејасан али време је показало да је он често и најчешће у праву и да добро процењује. Верујем и да му је и интимно најтеже јер се ради о људима које је он најбоље познавао и које је лично постављао на одређена места.

Ако полазимо од тога да су најближи чланови породице председника били праћени за мене је то и интимно болно, али мислим да ћемо сазнати много горе ствари и мислим да се ишло до тога да се планирала физичка ликвидација неких људи. Мене то не би изненадило.

Српска напредна странка је огромна странка од 700.000 чланова, а овде се говори о кругу од 10 - 15 људи.

Али, по свој прилици да је тој групи мало све што су добили и да су умислили да они треба да буду председници, премијери...

Нећу да дозволим да на целу странку падне нека сенка сумње, због десет неодговорних људи. Моћ је опијум за неке људе, они забораве како су дошли на власт, забораве контакт са обичним људима, са стварним проблемима, па и са чланством странке, да обиђу општинске и месне одборе... Али, са друге стране, поносан сам што је Српска напредна странка та која о томе јавно прича и води отворену дискусију.

 

 

 

Извор: Танјуг