Вести

Вучевић: Нове мере у Новом Саду, угоститељски објекти до 23 часа

У Новом Саду је повећан број оболелих од Ковида-19, а градоначелник, Милош Вучевић, рекао је након састанка са Штабом за ванредне ситуације да су донете одређене мере, између осталог, скраћење радног времена угоститељских објеката до 23 часа.

Забрањено је организовање прослава у затвореном простору више од 50 људи, док трговински објекти, као и предшколске установе, морају да појачано врше дезинфекцију и предузимају друге превентивне мере.

Вучевић је нагласио да су те мере временски ограничене у зависности од развоја епидемиолошке ситуације у граду, под условом да Влада не донесе одлуке које ће важити за целу државу.

Вучевић је навео да су постојали предлози за увођење ригорознијих мера, наводећи да је ово вероватно последњи покушај да се избегне ванредна ситуација у граду.

"Подаци у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом на територији Новог Сада, закључно са јучерашњим датумом, показују да је 55 новозаражених у граду, и да имамо укупно 469 активних случајева. Протеклог петка, 2. јула, тај број је износио 301, што показује да се крећемо у опсегу од 30 до 50 новозаражених дневно", рекао је Вучевић.

Вучевић је додао да је дошло до повећања броја оболелих који имају такве симптоме да захтевају клиничко лечење, и њих је 10,3 одсто, док је 89,7 одсто оних са блажим облицима испољавања симптома.

Углавном је у питању млађа популација, просек година заражених је од 30 до 50, а пензионери су и даље поприлично заштићени, јер нам је старија популација дисциплинована.

 

 

 

Извор: Танјуг