Вести

Вучевић: Полиција није спречавала лепљење плаката

Бура у јавности подигла се поводом синоћњег догађаја у Новом Саду када је опозиционе активисте, како они твде, полиција малтретирала док су лепили плакате са ликом актуелног градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића. Вучевић је рекао да је у питању лажна вест и да се ради о провокацији.

Међу активистима био је и Борислав Новаковић, функционер Народне странке из Новог Сада, чије оптужбе Вучевић одбацује.

“Прво се појавила вест да је била нека масовна туча, а никакве масовне туче није било. Слика никада није црно-бела. Ако полиција не ради свој посао што га не ради, а ако га ради, зашто га ради. Хоћу да кажем да нико није приведен због лепљења плаката, нико није лишен слободе, нико није задржан. Полиција је легитимисала лице, као што је легитимисала сто пута чланове и СНС када су у ноћним сатима лепили. И то било ко неће да потврди, тај лаже,” рекао је Вучевић.

Вучевић наводи да "господин Новаковић и још неколико њих нису имали личне карте код себе и полиција је тражила да се идентификују".

“И то су искористили. Видите, одмах Бојан Пајтић као вампир долази, новинари, неке телевизије... Нико није приведен и знате колико полицију брига шта се лепи. Пошто сам ја био на плакатима, нека лепе, немам проблем с тим. Ружно је што лепе на градску кућу. Они су нервозни јер су неки судски поступци при крају и зато се прави тензија. Да разјасним, није полиција спречавала лепљење плаката, него они нису имали личне карте,” рекао је Вучевић.

Вучевић наводи и да "за разлику од њих ја морам да носим личну карту, као што наши родитељи морају да их носе, као и сви грађани, јер је то законска обавеза. Можда ти опозициони политичари сматрају да њих нико не сме да легитимише, нити да их питају за личну карту, а то доводи до урушавања правног система. Нека лепе све плакате где год хоће, нека лупетају, то је њихово право, то је демократија”, рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг