Вести

Вучевић: Постоје људи који мисле да су јачи од председника Александра Вучића

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да не постоји подела у владајућој странци, већ само људи који мисле да су јачи од председника Александра Вучића.

Вучевић је коментаришући случај председника Фудбалског савеза Србије Славише Kокезе, који је одбио да иде на полиграфско испитивање у вези с потенцијалном умешаношћу у припреми убиства Вучића, рекао да је само делимично изненађен.

Вучевић је истакао да се мора добити судски епилог свега тога.

"Заиста ме је изненадило да се Kокеза доводи у контекст и везу с потенцијалним атентатом на председника државе. Нејасно ми је што није желео да одговори на питање о томе. Говоримо о човеку који је близак Александру Вучићу", рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да је још 29. децембра 2019. године на Главном одбору странке говорио да у странци постоје одређени кругови који су почели да се понашају као нови центри моћи и да је упозорио председника Вучића, рекавши му да мора да рашчисти ствари.

"Постоји једна клика у странци која је себе етаблирала кроз извршну власт и која је вероватно преузела део контроле државног система. Мислим и на министре. Рекао сам Вучићу да морамо то да рашчистимо", истакао је Вучевић.

Вучевић је навео да је њему било болно када је председник рекао да су му чланови породице били праћени и угрожни. "Мислим да ћемо у наредном периоду сазнати и много горе ствари. Мислим да се ишло до тога да се спрема физичка ликвидација неких људи", рекао је Вучевић.

На питање шта се дешава у Српској напредној странци, Вучевић је одговорио да није реч о 700.000 чланова Српске напредне странке, већ од 10-15 људи који су добили власт.

"Очигледно им је мало власти, хоће сад они да буду председници, премијери. И да, имам њихова имена у глави већ дуже време, али немам доказе. Рекао сам Вучићу о њима. Даље не бих да препричавам наш разговор", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва