Вести

Вучевић: Сајлово добија нови вртић до јуна

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи вртића Предшколске установе "Радосно детињство" у приградском насељу Сајлово и изразио задовољство динамиком и квалитетом радова.

Вучевић је похвалио извођаче и рекао да коначно то насеље добија све објекте јавне намене који су неопходни, од месне заједнице и цркве, до обданишта.

"Очекујемо да јуна буде готов објекат, иако је уговорени рок септембар, како бисмо обданиште опремили и у следећем уписном року у јесен уписујемо децу", рекао је Вучевић.

За објекат вртића од готово 1.800 квадратних метара град је издвојио 285 милиона динара и то ће значити 250 места више за малишане од јаслица до предшколског узраста.

Вучевић је навео и да ће тај објекат осим за Сајлово бити значајан и за насеља Југовићево и Руменка.

"Решили смо и велики број улица, водовод и канализацију, јавну расвету. Полако Сајлово добија обрисе једног уређеног, комунално опремљеног насеља. Уз нову Месну заједницу која је практично културни центар то је онда оно што грађани очекују да имају, то је оно што имају слична насеља у централној и источној Европи", навео је Вучевић.

Додао је да је Нови Сад почео поступак експропријације земљишта за изградњу основне школе на Сајлову, али да ће због неслагања са власником јавни интерес морати да докажу на суду, а онда земљиште откупити по правичниј цени.

 

 

Извор: Танјуг