Вести

Вучић честитао Си Ђинпингу стогодишњицу Комунистичке партије Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, којој је уручио честитку упућену председнику Си Ђинпингу поводом стогодишњице Комунистичке партије Кине.

У честитки Вучића се, између осталог, наводи да је захваљујући Комунистичкој партији Кине, уз политику отварања и реформи и неупоредиве развојне успехе, Народна Република Кина израсла у економску силу и предводника у области иновација и модерних технологија, као и у глас мира и стабилности на глобалном плану.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да су односи Србије и Кине на највишем историјском нивоу и уверен да ће сарадња бити настављена у духу свестраног стратешког партнерства.

Вучић и амбасадорка Чен су размотрили текуће и могуће заједничке српско-кинеске инфраструктурне пројекте, као и пројекат изградње фабрике вакцина. Вучић се посебно интересовао за пројекат ауто-пута Прељина-Пожега, као и пруге Београд-Нови Сад, с обзиром на то да и ауто-пут и пруга треба да буду пуштени у рад почетком следеће године.

 

 

 

Извор: Танјуг