Вести

Вучић: Долазим сутра у Сарајево, доносимо вакцине које припадају свим нашим балканским народима

Долазим сутра у Сарајево, само на аеродром. Желим да донесем нешто што припада свим нашим балканским народима, потврдио је председник Републике Србије Александар Вучић.

 

Окренути се будућности

Није важно ко је набавио вакцине, зато што је то важно за здравље грађана. Мислим да то може да помогне у Босни и Херцеговини свим лекарима пре свега, који раде у црвеној зони и неким старијим људима. Доносимо сутра 5.000 доза вакцина. Значи, укупно 10.000 доза АстраЗенеце вакцина истиче Вучић.

Вучић је рекао да ће доћи само на Сарајевски аеродром и вакцине предати домаћинима, Милораду Додику, Жељку Kомшићу и Шефику Џаферовићу.

Моја порука свим људима у Босни и Херцеговини је да ми о себи заједно морамо да бринемо много више. Јер када смо заједно, онда све можемо да постигнемо, а не да се стално свађамо и препиремо и да другима дамо да нама управљају, а тада не добијемо ништа. Лепо је што се свима другима захваљујемо, који нам неретко дају мрвице са стола. Ја мислим да је најважније да се ми окренемо будућности, да се ми окренемо себи поручио је Вучић.

 

Заједнички решавати проблеме

Вучић је нагласио да смо једни другима најпречи.

Да покушамо заједнички да решавамо све проблеме. То је моја порука. Ја сам Србин, од оца и мајке, Србина и Српкиње, али једнако ово желим сваком Бошњаку, свакој Бошњакињи, као и сваком Хрвату и свакој Хрватици. Јер када смо ми заједно, када ми радимо заједно за добробит свих нас, и свих наших људи, онда смо непобедиви и много снажнији и јачи него што смо данас поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Аваз