Вести

Вучић: Хвала Кини на помоћи и подршци коју пружа Србији

Председник Србије Александар Вучић захвалио је на помоћи и подршци коју Кина пружа Србији и свим нашим грађанима.

"Ми смо мала зеља и мали народ, али смо веома искрено и са великом пажњом пратили све што се дешава у Кини и веровали у снагу вашег председника Си Ђинпинга, у снагу вашег народа, КП Кине, у снагу свих ваших људи", рекао је Вучић после разговора са Чен Бо.

Вучић је истакао да је Кина успела, ако не до краја, а онда са великом сигурношћу да победи највећу пошаст савременог света, на чему је честитао тој земљи.

"Желим да вам изразим огромну захвалност на пажњи коју пружате Србији, јер наше су очи сада упрте у вас", нагласио је Вучић.

Вучић је указао да Србија још није у ситуацији у каквој су неке друге земље, али да ће тако нешто ускоро уследити и код нас, а да бисмо избегли тај најгори сценарио, потребна нам је кинеска помоћ и подршка.

"Зато вас молим да нам пошаљете све што можете, и није нам ту проблем новац. Да нам пошаљете од маски, рукавица... Треба нам десетине милиона маски, рукавице, респиратори... Буквално свега, а понајвише нам треба вашег знања и људи који би желели у Београд и Србију да нам помогну како да из ове тешке кризе изађемо а да немамо дестине и хиљаде мртвих", рекао је Вучић.

Вучић је приметио да су му се многи у земљи, али и свету, смејали када је говорио о највећем поштовању према председнику Кине, те истакао да и данас то говори, уз све личне наде које су усмерене и уперене у Си Ђинпинга.

"Ми не тражимо новац, ми тражимо нешто што је много више од новца. Овог пута тражимо кинеску љубав, тражимо ваше људе да нам помогну, што је важније од свега. А, друго, да нам омогућите да можемо да купимо. Бескрајно вам хвала на свему и молим вас да пренесете моје најсрдачније честитке и најискреније поздраве председнику Кине, великом Си Ђинпингу", рекао је Вучић.

Вучић је захвалио још једном и упутио им најсрдачније поздраве уз речи:

"Чекамо овде нашу кинеску браћу. Показало се да без вас Европа тешко може да се одбрани, ми то не кријемо јер ми не можемо и нисмо у стању без Кине и кинеске браће то да урадимо", рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да је Кина била уз Србију и 1999. године и да су Кинези и данас у највећој мери са Србијом.

Хвала вам много, поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг