Вести

Вучић: Хвала Норвешкој на огромној помоћи

Председник Србије Александар Вучић захвалио је Норвешкој и норвешком народу на помоћи од пет милиона евра, која ће бити намењена у медицинске сврхе и додао да ће та земља помоћи Србији да набави још респиратора.

„Захвалност Норвешкој држави и народу, као и Амбасади Норвешке у Београду на великој пријатељској помоћи и подршци коју нам пружају у овим тренуцима за нашу земљу“, рекао је Вучић након састанка са норвешким амбасадром Јерном Еугеном Гјелстадом.

Према његовим речима, Норвешка, која је и сама била угрожена нападом корона вируса, пронашла је довољно воље и снаге да помогне Србији, која је, истиче Вучић, данас у тежој позицији и због реалне снаге нашег здравственог система и других објективних фактора.

„Хвала им пре свега на пажњи, на поштовању наше земље, на љубави коју показују према нашем народу, хвала им на новцу и пореским обвезницима Норвешке на пет милиона евра које дају грађнима и држави Србији, а који ће бити употребљени у медицинске сврхе''“, рекао је Вучић.

Нагласио је и да ће Норвешка помоћи Србији да набави још респиратора.

Вучић наводи да је за нама најтежа ноћ, а да долазе још теже и много теже, пошто је девет људи на респиратору, тај број ће се повећавати из дана у дан.

„Надамо се да ће нам наши норвешки пријатељи обезбедити неколико десетина респиратора што ће бити огроман дорпинос за очување живота“, рекао је Вучић.

Говорећи о мерама које је Влада Србије увела у борби против ширења корона вируса, Вучић је рекао да је његов посао и посао свих у Влади Србији да сачувају животе грађана.

„Сви људи који преживе, а надам се да ће 99,99... одсто људи преживети, то није проблем, нека се после љуте због драстичних мера, али прво нека преживе. Сада морамо да будемо уједињени у борби за живот и зато све то радимо и предузимамо“, подвукао је председник.

Замолио је амбасадора да пренесе норвешком народу искрене поздраве.

„Уверен сам да ћемо уз вашу помоћ успети да пребродимо ово тешко време и да заједно победимо“, поручио је Вучић.

 

Девет заражених на респиратору, Норвежани помажу набавку

За нама је најтежа ноћ, на респиратору је девет заражених корона вирусом, пренео је Вучић и додао да ће Норвешка помоћи Србији у набавци додатних респиратора, поред оних којима тренутно располажемо.

Вучић је то рекао након састанка са амбасадором Норвешке, који га је обавестио о помоћи те земље Србији од 5 милиона евра.

Нагласио је и да ће Норвешка помоћи Србији да набави још респиратора.

Вучић наводи да је за нама најтежа ноћ, а да долазе још теже и много теже, пошто је девет људи на респиратору, тај број ће се повећавати из дана у дан.

„Надамо се да ће нам наши норвешки пријатељи обезбедити неколико десетина респиратора што ће бити огроман допринос за очување живота", рекао је.

Србија тренутно има 400 слободних респиратора, а набавила је додатних 352.

 

 

Извор: Танјуг