Вести

Вучић: Нови шеф БИА у четвртак

Нови министар одбране је оценио да Србија има добру сарадњу са земљама региона и да је његов циљ "мир и добра сарадња".

Према његовим речима, у Војсци Србије и Министарству одбране биће одређених кадровских промена али су он и председник Србије Томислав Николић задовољни начином на који посао обавља начелник Генералштаба Љубиша Диковић.
"Не журимо са кадровским променама јер прво желимо да се упознамо са ситуацијом и људима, али ће одређених измена бити", рекао је он.

Он је додао да ни он ни Николић неће наметати кадровска решења.

Говорећи о обележавању 100 година српске авијације, Вучић је најавио да ће 2. септембра у Батајници бити одржан највећи међународни аеромитинг у Европи ове године.
Према његовим речима, очекује се да на тој смотри авијације учествује највећи број авиона у изложбеном и летачком програму који ће бити отворен за све грађане.
На митингу ће бити промовисан и нови школски авион Ласта, додао је.

Он је казао да ће као министар одбране настојати да побољша одбрамбене капацитете Војске Србије, као и социјални положај њених припадника.

Вучић је обећао да ће бити више новца за обнову наоружања и за побољшање социјалног положаја припадника војске.

Министар одбране додао је да он и председник Србије Томислав Николић раде на томе да се оно што се произведе у седам фабрика одбрамбене индустрије прода у свету, и да је о томе већ разговарано са представницима неких земаља Африке и Азије.

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић изјавио је да војска улаже велике напоре на очувању оперативне способности и на извршавању њених уставних задатака.
"Сви припадници војске очекују од министра да, заједно са сарадницима, чува своју војску и да заједно јача њене одбрамбене капацитете и све друго што је потребно у савременим условима", рекао је Диковић.