Вести

Вучић о покушајима политизовања хапшења: То је фолклор

Премијер Александар Вучић изјавио је данас, поводом покушаја политизовања хапшења 80 људи због корупције и криминала, да је то политички фолклор, а да су чињенице нешто друго.

"Кад сте чули да је било ко ухапшен, а да неко није рекао да је то прогон, као што сваки ухапшени тврди да је невин... ја то још то нисам чуо", рекао је премијер, на питање новинара о покушајима политизовања опсежне акције полиције у којој је ухапшено 80 људи, међу којима бивши министар, помоћници министра, државни функционери, директори.

"То је уобичајена прича, политички фолклор, а оно што раде надлежни органи то је много озбиљније и увек ће тако бити", рекао је Вучић.

У прилог томе он је навео чињеницу, коју су медији, како је приметио, занемарили, да је међу ухапшенима и један функционер СНС, члан њеног Главног одбора.

Према његовим речима, важни је да полиција ради свој посао, као и органи правосуђа и да се руководе законом.

"Желим им да и даље успешно раде, и да народ има поверења у то што раде", закључио је премијер и додао да ће у томе имати подршку владе.

Прећутаћу критике из Сарајева,неће Србија да се свађа

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да не жели да одговара на нове критике из Сарајева и поручио да, уколико неко жели сукобе и свађе, то у Србији неће наћи.

Вучић је, одговарајући на питања новинара како коментарише критике члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да његова подршка Бања Луци значи враћање једностраној политици ината и конфликата, рекао да трећи пут слуша нападе из Сарајева и да ће трећи пут да прећути.

"Трећи пут слушам нападе и киритке из Сарајева, сваки пут када им је то потребно за њихове унутрашње прилике, и трећи пут ћу да прећутим, не зато што немам шта да одговорим или јер смо слабији, већ зато што желим најбоље односе са Босном и Хецеговином", рекао је премијер.

Вучић је поручио да Србија поштује територијални интегритет БиХ, али да истовремено воли Републику Српску и има обавезе према том ентитету, које произилазе из Дејтонског споразума, и да уколико неко жели сукобе и свађе, то у Србији неће наћи.