Вести

Вучић: Oва година преломна за Србиjу, следи бољитак

Aранђеловац - Премиjер Aлександар Вучић поручио jе данас да jе 2015. била преломна за Србиjу и обећао грађанима да ће у наредним годинама квалитетниjе живети, да ће економски резултати бити jош бољи и да ће се повећавати плате и пензиjе.
"Влада jе ударила темеље модерноj Србиjи", рекао jе Вучић у разговору са грађанима Aранђеловца, где jе отворио пут од тог града до места Kрћевац.

Вучић jе истакао да ће у наредном периоду бити настављен привредни раст, повећан броj инвестициjа и изграђено jош више километара аутопутева, прецизираjући да ће за две године бити завршено више путева него у протеклих 40 година.
"Србиjа jе независна и суверена земља, са поносним народом и такву политику ће и убудуће водити", рекао jе Вучић.

Наводећи да ће бити настављена рехабилитациjа путева у том делу Србиjе, Вучић jе казао да jе планирана обнова пута Tопола-Рудник, у дужини од 27 километара, коjи би требало да буде завршен до децембра следеће године, као и да jе предвиђена обнова пута Tопола - Церовац.

Tи путеви су, истакао jе, веома важни за грађане тог дела Србиjе и подсетио да jе у току изградња дела Kоридора 11 на потезу Љиг-Прељина-Пожега.
"Наставићемо да рехабилитуjемо путеве и имаћемо обновљену читаву мрежу путева у овом краjу", рекао jе Вучић коjи jе био дочекан на традиционални начин, уз погачу и со.

Премиjер jе рекао да jе већ обезбеђен новац за три моста и три клизишта у том краjу Србиjе.
Вучић jе наjавио да ће у недељу бити отворена приступна саобраћаjница са шест трака коjа ће споjити Путинов мост са Панчевачким путем, а следеће недеље и део источног крака Kоридора 10, код Црвене Реке.

Говорећи о економским резултатима у протеклоj години, Вучић jе рекао да jе она била добра jер су спроведене тешке мере и истакао да jе повећан привредни раст, коjи ће у 2016. години бити преко два одсто, а у 2017. и преко три одсто.
Истакавши да нема лаких решења и да се грдно вараjу они коjи мисле другачиjе, премиjер jе поручио: "Видећете како Србиjа напредуjе сваког дана и сваке године биће све боље", рекао jе Вучић и додао да jе ове године планирано да се обнови 120 километара путевам а да jе обновљено чак 200.

Упитан о инвестициjама у Aранђеловцу, Вучић jе рекао да локална самоуправа има на располагању додатне мере владе за подстицаj запошљавања.
Влада, како jе рекао, "чезне да да државни новац приватницима из Србиjе", али jе при томе потребно, додао jе, да они обезбеде бизнис план и колатерале, jер "држава неће да баца своj новац".
Преговара се о одређеним инвестициjама у Aранђеловцу, навео jе премиjер, додаjући да jе ипак "боље да се председник општине не хвали док се то не заврши".


Наредне године више од 300.000 ноћења уз ваучере
Вучић jе рекао да се много новца улаже у развоj домаћег туризма, па jе изразио очекивање да ће у 2016. години бити ваучерима покривено више од 300.000 ноћења. "Доста новца ћемо да уложимо у развоj домаћег туризма.
Ваучерима jе било обезбеђено 125.000 ноћења у Србиjи, а очекуjемо да ћемо наредне године обезбедити више од 300.000 ноћења", рекао jе Вучић.

Oн jе истакао да то ниjе мали новац када су у питању домаћи туристи и додао да jе та средства држава сама додатно обезбедила. "Зато су нам потребни путеви, инфраструктура и када наша понуда буде jача биће и више туриста",рекао jе Вучић.
Премиjер jе, такође, рекао да ће бити направљени спотови за иностране медиjе, како би се привукло што више Kинеза, Руса, Бугара, Tурака и туриста из региона.

Не коментаришем пресуде, не мешам се у рад судства
Вучић ниjе данас желео да коментарише пресуду по коjоj jе бизнисмен Станко Суботић ослобођен оптужби за криjумчарење цигарета, како не би било протумачено да се меша у рад судских органа и врши притисак на суд.
"Нећу да говорим ништа, боље да ћутим. Иначе бисте ми рекли да се мешам у рад судских органа или да вршим притисак на судиjе и на друге", рекао jе Вучић новинарима у Aранђеловцу, додаjући да jе схватио да "не сме ништа да каже ни о jедноj пресуди".