Вести

Вучић: Паjтић плаћа народним парама да га хвале, jа да ме грде

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе скандал откриће Савета за борбу против корупциjе да jе лидер ДС Боjан Паjтић плаћао медиjима да обjаве интервjуе с њим, попут интервjуа Недељнику за 400.000 динара народних пара.

"Скандалозно jе кад сам видео да Паjтић своj интервjу Недељнику плаћа народним и државним парама", рекао jе Вучић, на питање новинара о налазима Сверта и констатовао да "гори скандал на свету не постоjи".

"Jа никад ниjедан интервjу нисам платио", истакао jе председник владе.

Oн jе навео да jе за њега извештаj Савета "богом дани папир" jер jе видео како се новац грађана трошио на разне глупости.

Премиjер jе запитао новинаре да ли су било где нашли да jе он било коме платио неки своj  интервjу, осим емисиjе телевизиjе "N1" о медиjима, у коjоj су, како jе приметио, о њему речене "наjгрдниjе ствари".

"Tо сам платио 800.000 динара, а да нисам баш ни знао да се то плаћа", приметио jе премиjер и, пошто jе запитао сараднике коjе jе то министараство финансирало, додао: "Стручњаци из Mинистарства културе су то платили".

Савет за борбу против корупциjе утврдио jе да jе Паjтић у периоду од 2011. до 2014. из буџета исплатио више од 103 милиона динара на име трошкова маркетинга и оглашавања у медиjима.

Влада Воjводине, према подацима ове антикорупциjске институциjе, само током 2014. године дала jе 8,8 милиона динара за "директну промоциjу активности покраjинских функционера", за праћење конференциjа за штампу, продукциjа TВ и радио емисиjа, реклама, интернет презентациjе...

Tако jе "Недељнику" плаћено 468.000 динара за обjављивање Паjтићевог интервjуа, док jе магазину "Време" дато 1,8 милиона динара за додатак о "реклами и пропаганди".

Вучић jе рекао да jе веома заинтересован да види извештаj Савета, те да jе пресрећан што jе 2014. године наjмање новца потрошено, а сигуран jе да jе 2015. jош мање, на оглашавање jавних предузећа.

Упитан зашто влада, коjа jе оснивач Савета, ниjе доставила све потребне информациjе, Вучић jе рекао да ће учинити све да Савету помогне да те папире добиjе.

"Нико ме ниjе питао за то, премиjер се тиме не бави, али ћу данас на влади са одушевљењем да их замолим", рекао jе Вучић. 

Kад jе реч о документима коjе би требало да доставе Србиjагас и Tелеком Србиjа, коjи нису доставили ниjедан податак, Вучић jе рекао да ће интервенисати у складу са законом.

"Нисам директор ни jедног, ни другог, jедан jе нестраначка личност, jедан jе члан СПС. Радићемо на том питању", рекао jе Вучић.