Вести

Вучић: Поносан на Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у оквиру изградње брзе пруге, на деоници Стара Пазова-Нови Сад.

Вучић је обишао пероне, као и станичну зграду, сада у потпуно новом "издању", а специјалним мерним колима "проверио" брзину нове пруге.

"Са Ђурђицом Загорац, управницом станице Инђија, обишао сам данас њено старо радно место у потпуно новом руху. Поносан на Србију!", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће величанствено бити путовање српским железницама и возовима, али и боравак у нашим станичним зградама, које више не личе на оно што смо раније имали.

"Много сам срећан због свега што је урађено", рекао је Вучић.

Реконструкција железничке станице Инђија, на деоници брзе пруге Стара Пазова-Нови Сад почела је прошле године.

Станица је изграђена давне 1883. године и више деценија уназад није била реконструисана.

Поред тога, у оквиру станице, предвиђена је и израда нових сигнално-сигурносних и телеграфско-телефонских објеката и уређаја.

Грађевинске радове на реконструкцији железничке станице у Инђији изводи руска компанија "RZD International LLC".

 

Најбрже возом кроз Србију икада - 181 км на сат

"Тест вожња возом немачке железнице за проверу техничке оспособљености прве деонице пруге Београд - Нови Сад, за брзине до 200 км на сат. Најбрже возом кроз Србију икада! Ово је нешто што остаје иза нас. Много сам срећан, оборили смо рекорд - 181 км на сат, историја Србије", рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг