Вести

Вучић примио акредитивна писма новоименоване амбасадорке Краљевине Данске

Акредитивна писма председнику Србије Александру Вучићу предала је амбасадорка Краљевине Данске Сузан Шајн, која му је пренела поздраве данске краљице Маргарете Друге.

Узвративши поздраве, Вучић је амбасадорки Шајн пожелео добродошлицу и успех њене дипломатске мисије у Београду и рекао да га радује интензивирање политичког дијалога Србије и Данске.

"Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције", навео је Вучић.

Вучић је тим поводом захвалио Данској за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији и изразио очекивање да ће за нову српску Владу један од приоритета да буду реформе са циљем убрзања европског пута.

Вучић и амбасадорка Шајн су се сагласили да би наш напредак ка ЕУ, уз постојеће добре економске показатеље, допринео већем интересовању компанија из Данске да улажу у Србији.

Амбасадорка Шајн је рекла да је њен циљ да доведе више данских компанија на српско тржиште, нагласивши да оне све више селе производњу са далеких тржишта у Европу, а Србија нуди одличне услове за пословање.

Вучић је рекао да би долазак више данских компанија много значио за српску економију, посебно за развој предузетничког духа и радне етике.

Вучић и амбасадорка Шајн су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима, које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за светску економију.

 

 

 

Извор: Танјуг