Вести

Вучић: Само тешким радом Србија може да иде напред

Председник Србије Александар Вучић најавио је у Свилајнцу где присуствује отварању швајцарске фабрике за производњу осветљења "Регент", да ће се врло брзо кренути у реализацију обилазнице са два моста преко река Ресаве и Мораве, који неће коштати мање од 25, а можда и 25. милиона евра, али ће, рекао је, веома значити за све општине у окружењу Свилајнца, па и Јагодину.

У плану је, рекао је Вучић обраћајући се окупљеним грађанима, завршетак изградње канализације за целу општину, за шта ће бити потребно 55 милиона евра, изградња водоводне мреже и затварање базена.

После тога Свилајнац ће изгледати другачије.

"Далеко смо од Швајцарске, али морамо да радимо и да јој се приближавамо, заједнички много тога можемо и само тако Србија може да иде напред", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће од свега најављеног нешто бити изграђено ове године, а нешто у најкраћем могућем року следеће године.

"Више тога смо реновирали и изградили, а када то завршимо разговараћемо о већим платама, пензијама и како да вратимо наше људе на своја огњишта, јер ће и овде моћи да живе од пристојног рада", рекао је Вучић.

Позвао је грађане да помогну у томе, јер, како је рекао, све што радимо радимо за нас, али и за нашу децу.

Наставиће се и са обновом многих храмова, од којих су неки већ обновљени, а и Основна школа "Јован Јовановић Змај" је последња у овом крају која се обнавља.

Вучић је захвалио грађанима Свилајнца на подршци и на томе што су разумели да је за све ово неопходан рад, труд и енергије.

Напоменуо је да Свилајнцу недостаје можда још једна фабрика и онда би то биле велике ствари које смо урадили за Свилајнац.

А, он ће се борити да Србија стално иде напред.

 

 

Извор: Танјуг