Вести

Вучић се састао са делегацијом корпорације "Nidec"

Председник Србије Александар Вучић састао се са делегацијом корпорације "Nidec", водеће јапанске компаније за производњу електричних мотора.

Вучић је истакао да су Влада Републике Србије и његов тим урадили много како би се обезбедили добри услови за пословање, те изразио и лична уверавања да би одлука корпорације "Nidec" да инвестира у Србију била одлична одлука за обе стране.

Председник корпорације "Nidec" Јун Секи, изразио је заинтересованост компаније да улаже у Србију. Јун Секи је рекао да планирана инвестиција износи преко 100 милиона евра, чиме би се отворило и више стотина радних места у Новом Саду.

Саговорници су се сагласили да треба следити њихов пример инвестирања у граду Пингху у Кини, у којем је "Nidec" за 20 година пословања инвестирао преко 2 милијарде евра, а саграђено је 12 фабрика у којима је посао добило више од 12.000 људи.

Вучић и председник компаније "Nidec" Јун Секи, изразили су очекивање да ће убрзо доћи до потписивања уговора, док се почетак радова на изградњи нове фабрике очекује у току следеће године.

 

 

 

Извор: Танјуг