Вести

Вучић следећи градоначелник Београда

Који део програма ћете представити 23. јуна на великој антикорупцијској конференцији?
- Представићемо сет закона који доприносе сузбијању корупције, од највишег до најнижег нивоа. Постојећа законска решења нису адекватна, па смо зато предложили потпуно нови закон о јавним набавкама, који спречава корупцију на том пољу. Припремили смо и сет мера који ће омогућити да се постојећи закони више поштују. Јер, уочили смо да је и то извор корупције - селективна примена закона, у зависности од тога ко је ближи властима.

 

Ко ће све учествовати на конференцији?
- Најеминентнији страни стручњаци из области корупције и криминала, а тада ћете моћи да чујете шта су конкретни кораци и мере које Србија, нажалост, данас не примењује, а које би морала да примењује да би борба против корупције постала системска.

Да ли је то полазна тачка на којој се заснива програм СНС-а, па и будућа предизборна кампања?
- Свакако то је једна од најважнијих тачака, али кључна тачка нашег програма је развој економије и борба за побољшање социјалног положаја грађана, пољопривреде и енергетике, као две највеће развојне шансе у Србији.

Како коментаришете то што вас нападају да немате програм?
- То су потпуне бесмислице, и наш програм је свакако бољи него онај који „има" Влада. Чак ни наши политички противници више не потежу ту причу, јер виде да смо изнели конкретне мере и решења.

ЕУ нема лепо мишљење о Влади.

Да ли вас стране дипломате подржавају у програмским циљевима?
- СНС има одличне везе и са европским, али и другим најзначајнијим светским државама, као и у нашој борби против корупције. ЕУ критикује ову Владу и каже да мора да се избори са корупцијом и изврши ревизију најмање 24 сумњиве противзаконите приватизације. На недвосмислен начин ЕУ показује да нема лепо мишљење о томе шта се дешава у Србији.