Вести

Вучић: Србија има талентоване људе којима недостаје пракса

ПЕКИНГ - Председник Владе Србије Александар Вучић започео је данас, састанком са представницима компаније Хуавеј (ХУАWЕИ), а предстоје му разговори са председником Кине Си Ђинпингом и премијером Ли Кећиангом.

Вучић је током посете Компанији Хуавеј разговарао и са српским студентима, учесницима програма "Семе за будућност". 

На састанку се разговарало о напретку програма који је договорен приликом посете кинеског премијера Ли Кећианга Србији. 

Премијер Вучић захвалио је представницима компаније Хуавеј на прилици да српски студенти учествују у програму "Семе за будућност", који је од великог значаја за Србију и истакао да се нада да ће на српском тржишту бити још више места за ту компанију.

Потпредседник Компаније Јунг Лу истакао је да је та Компанија спремна на већа улагања у Србији, где већ сарађују са "Телекомом" и ЕПС, као и на побољшању квалитета компјутерске опреме и повећању броја стипендиста из Србије.

Обраћајући се српским студентима премијер Вучић је истакао да Србија има талентоване људе којима недостаје пракса. 

"Ви овде не учите само за себе, ви овде представљате своју земљу. Оно што ћете вратити у Србију од великог је значаја за целу земљу, а ми ћемо учинити све да добијете прилику да своје знање у Србији и покажете", изјавио је премијер Вучић.

Јунг Лу је нагласио да Хуавеј промовише таленат у ИТ сектору у Србији. 

"Смисао нашег пројекта је да понудимо иновативне производе и решења. Веома смо поносни на њега. Студенти из 60 земаља учествују у овом пројекту, Србија већ другу годину. Наш циљ је да најновије технологије доведемо у Србију", закључио је Јунг Лу.